No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Feng Shui: üleliigne kola kodus teeb sulle kahju

by - neljapäev, märts 05, 2020



Vaata enda ümber ringi. Mida ütleb su kola sinu kohta? Millised kolaharjumused sinu elus sageli esinevad? Mõned inimesed kogevad enam kui üht neist harjumustest.
Vahel on vaja asju vaadata kõrvalseisja vaatenurgast, et näha tõeliselt näha oma kola ning seda, mida see teeb sinu eluga, kuidas see peegeldab sinu emotsioone, olusid ja eneseväärikust.

Sõna “kola” (clutter) on pärit kesk-inglise keeles esinenud sõnast clotteren, mis tähendab hüübimist või klompi. Kola kirjeldamiseks sobibki sõna “klomp” päris hästi, kui mõelda feng shui’st kui läbi ruumi liikuva energia kasutamisest ja suunamisest, just nagu veri voolab läbi meie veenide.
Kui sinu kodus või korteris on klomp ehk kola, ei saa energia vabalt liikuda, just nagu veri ei pääse voolama, kui veenis on klomp. Mõlemad olukorrad võivad osutuda vägagi ohtlikuks. Ja ma ei pea selle all silmas ainult keset ööd mõne mänguasja otsa koperdamist või varba ära löömist vastu kohvilauda, mis on ruumi jaoks liiga suur.
Energiavool ja selle tähtsus. Energia kannab endaga kaasas uusi võimalusi, rikkust, head tervist ja kõike muud, mida inimesed peavad õnnevalemi osaks. Seetõttu tulevadki minu käest feng shui alast nõu küsima paljud sellised inimesed, kes vajavad abi armastuse leidmisel, sissetuleku suurendamisel või lihtsalt “elu ummikust välja tulemisel”.

Mis tähtsus on sinu kolal?

Inimesed, kellel esineb psühholoogiliseks häireks liigitatud asjade kuhjamise probleem, peavad sellist kola ehk klompe oma elus lausa osaks enda identiteedist. Nad hoiavad oma asjadest kinni nii kaua, et need muutuvad osaks neist.
Tead mis? Kolast vabanemine võib ka sinu elu muuta, olgugi et see kola pole otseselt su elu hävitanud. Kuigi kolast ning sellega kaasnevatest mälestustest ja tunnetest loobumine võib olla emotsionaalselt kurnav, ei pea see sealjuures olema valus, kui suudad lahti lasta selle kola tähendusest oma elus.
Kõigepealt mõtle sellele, miks sa teatud asju alles hoiad. Kas sa ei usu, et oled väärt midagi paremat? Kas tunned end süüdi, kui viskad minema asju, mis sulle on kingitud? Kas loodad, et see kola (näiteks kasutamata trennivarustus) motiveerib sind midagi muutma, aga tegelikult ei tee see muud, kui tekitab süütunnet ja lisab su elule survet? Kas enda ümbritsemine asjadega tekitab sinus jõukuse tunde, olgugi et see kola võib takistada ilmnemast võimalustel sulle tõelist jõukust tuua?
Vaatame erinevaid levinud kolaharjumusi, millega inimesed chi voolu tõkestavad, nende harjumuste tähendust ja seda, miks on väga tähtis neist harjumustest juba täna vabaneda. Lisaks jagan paari lihtsat võtet, millega kohe oma elu paremaks muuta!

Feng shui kolaharjumus 1:
enda ümbritsemine lõpetamata või ebatäielike esemete ja projektidega.

Mida see tähendab: kas sul vedeleb kusagil kuhi fotosid, mille kavatsed ühel päeval paigutada raamidesse või pildialbumitesse? Aga lõpetamata kunstiprojektid? Väljalõigete albumid? Projektid, millega oled õhinal algust teinud, aga seejärel sinnapaika jätnud? Kui sellised esemed risustavad su kodu või korterit, siis oled võib-olla ka muul moel ummikus.
Kuidas see kola sulle kahju teeb: võid tunda, et iga alustatud projekt on hunnitu ettevõtmine. Võid teel kohata suuri takistusi või leida, et tähtsate tegemistega alustada on raske. Võid tunda end soiku jäänuna. Selline “ummikusse sattumise” tunne on üks peamisi põhjuseid, miks inimesed otsivad abi feng shui’lt. Lõpetamata esemete kõrvaldamine oma elust võib aidata sul seda harjumust murda ja ummikust välja saada.
Kuidas kolast vabaneda: otsusta oma projekt kindlalt lõpetada ja sea endale tähtaeg. Kui asi pole ettekavatsetud ajaks valmis, siis müü see maha, anna see kellelegi teisele või viska see minema. Kui otsustad projektiga tegelemise käigus, et sul pole selle vastu enam huvi, siis tee sellega kohe lõpp.
Selline tava esineb ka digitaalsel maastikul. Kas sinu arvuti on täis poolikuid päevikuid, kirjutamisprojekte või joonistusi, mille kavatsed ühel päeval lõpetada? Kas sulle kuuluvad kümned veebilehed, blogid või sotsiaalmeedia kontod, millega oled algust teinud, aga hiljem poolikuks jätnud? Kustuta need ära, müü need maha või eemalda need mõnel muul moel oma elust, et võiksid keskenduda tõeliselt tähtsatele asjadele, ilma et need projektid sulle muret teeksid.
Kui projekt on tühja seisnud mitu kuud või isegi mitu aastat, siis tasuks selle lõpetamiseks kõrvale panna mõned tunnid või vajadusel isegi terve nädalalõpp. Kui sa motivatsiooni ei leia, palka seda tööd tegema keegi teine. Või korralda vanamoeline tööpidu, kus kutsud sõbrad külla ja lõpetad nende abiga selle projekti.

Feng shui kolaharjumus 2
kogu katkine kraam

Mida see kola tähendab: katkised esemed võivad esindada sinu madalat eneseväärikust. Võid tunda, nagu keegi ei armastaks sind või polegi sa enda arvates armastust väärt.
Kuidas see kola sulle kahju teeb: madal enesehinnang on seotud kurbuse, üksinduse ja karjääriseisakuga. Sa ei ole katki ja väärid paremat kui katkisi asju täis kodu!Kuidas kolast vabaneda: paranda see ära, anna see parandada kellelegi teisele või viska hoopis minema. (Pea meeles, et see on katki ja sina väärid paremat!)

Feng shui kolaharjumus 3
kasutatud riietest kramplikult kinni hoidmine

Mida see kola tähendab: kuigi kasutatud riiete poest rõivaste ostmine on hea viis keskkonna ja raha säästmiseks, võib enda ümbritsemine kasutatud rõivastega, mis sulle tegelikult ei meeldi, sümboliseerida seda, et sa ei ole enda arvates midagi paremat väärt. Sarnaselt katkiste asjade alles hoidmisega esindab see madalat enesehinnangut. Lisaks võid end seetõttu tunda nii, nagu elaksid kellegi teise elu. Ehk on taas põhjus selles, et sa pole enda arvates väärt oma head elu või edu?
Kuidas see kola sulle kahju teeb: kui oled valmis leppima millegi teisejärgulisega, siis seda sa elult saadki. Kui sa ei ole enda arvates väärt austust, edu, õnne ja rikkust, siis on sul alati raske leida neid heaks eluks vajalikke asju.
Kuidas kolast vabaneda:välja arvatud juhul, kui sulle tõeliselt meeldib mõni kellegi teise kantud rõivas, ära hoia alles teiste inimeste kõrvale heidetud riideid. Hakka asendama second-hand riideid uute asjadega, mis sulle päriselt meeldivad. Kui sul on mõni ese, mis kuulus varem kellelegi teisele, aga see on ka sulle kasulik ja toob sulle rõõmu, siis leia moodus see tõeliselt enda omaks muuta. Näiteks värvi üle või paigalda uus polster mõnele mööbliesemele, mille kelleltki oled pärinud.
Paljud inimesed elavad tänapäeval second-hand kodudes, kus varem elas mõni teine pere. Feng shui ruumipuhastus võib aidata sellel kohal rohkem kodusena tunduda.

Feng shui kolaharjumus 4

väikesed asjad

Mida see kola tähendab: kui täidad oma elu pisikeste ja odavate nipsasjadega, riideaksessuaaride ja teiste väikeste esemetega, siis ei jää su ellu võib-olla piisavalt ruumi suuremate asjade jaoks, mis võiksid aidata tuua sulle tõelist õnne.
Just nagu katkiste või pruugitud asjade alles hoidmine, võib ka kodu täitmine väikeste asjadega viidata sellele, et sa ei ole enda arvates enamat väärt.
Kuidas see kola sulle kahju teeb: paljudele väikestele asjadele raha kulutamisega ei luba sa endal säästa suuremate asjade jaoks, mis võivad ka päriselt su elukvaliteeti parandada, näiteks suurema kodu ostuks, puhkuseks või mis veelgi olulisem — oma hariduse edendamiseks parema töökoha saamise nimel või pensioniks säästmiseks, mis aitaks luua meelerahu ja rahalist kindlustunnet.
Kuidas kolast vabaneda: see võib osutuda keeruliseks, sest väikesed esemed võivad tekitada palju kola, kuid samas sulle rõõmu tuua või mingit otstarvet täita. Vaata üle oma asjade kogu ja jäta alles kõik need, mis sulle tõepoolest meeldivad, sobivad su kodu sisustusega ja toovad sulle rõõmu. Rühmita need kokku. Loo enda kodus kõige jaoks oma koht ja viska minema kõik asjad, millel oma kohta ei ole.
Veelgi tähtsam on anda endale lubadus lõpetada väikeste asjade peale raha kulutamine. Pane vähemalt 10% oma sissetulekust säästukontole, et muuta nõnda endale kombeks raha säästmine, ning hinda ümber oma pensionisäästude plaan, et ka investeeringutest kasu lõigata. Mõtle välja üks-kaks suuremat ostu, mis sinu elu märkimisväärselt parandaksid, ning sea eesmärgiks nende ostude sooritamiseks raha säästa.

Feng shui kolaharjumus 5
sinu kodu jaoks liiga suured asjad

Mida see kola tähendab: kui pärid kelleltki või ostad ise asju, mis sinu koju ei sobi, siis võib see tähendada, et praegu on sinu unistused suuremad kui su reaalsus. Kuigi “suurelt mõtlemisel” pole midagi viga, on tähtis elada olevikus ja luua igal hetkel parim võimalik kogemus oma elus kõige sellega, mis sul olemas on.
Kuidas see kola sulle kahju teeb: väikesed kodud, korterid või toad, mis on kujundatud nõnda, et ruumi on hästi kasutatud ja chi pääseb voolama, loovad parema õhkkonna ja võivad muuta su palju õnnelikumaks kui suur ruum, kus on liiga palju või liiga suuri asju. Sinu elu võib kulgeda ladusamalt ning chi voolata paremini, kui sul on ainult mõned asjad, mida siiski tihti kasutad ja nautida saad.
Vaata kriitiliselt asju, mis võtavad sinu kodus või korteris palju ruumi. Mida ütlevad need asjad sinu prioriteetide kohta? Kas tahadki, et need sinu prioriteetide hulka kuuluksid?
Kas parem poleks mitte kasutada seda ala rohelise murulapi, juurviljaaia, terrassi — või kõigi kolme jaoks!
Kuidas kolast vabaneda: tee enda jaoks harjumuseks kõrvaldada igasugune mööbel või teised asjad, mis sinu koju või korterisse pealtnäha ei sobi. Müü need maha või anneta need mõnele mittetulundusorganisatsioonile.
Sellest harjumusest välja tulemiseks mõõda enne uue mööbli ostu kõik hoolikalt ära. Ja kaalu iga ostu hoolikalt. See, et sul on võimalik litsuda mööbliese oma kodu mõnda nurka, ei tähenda, et see sinna ka “sobib”. Veendu, et ka õhul ja energial oleks toas liikumiseks ruumi.
Näiteks peaks söögitoa laual ideaalsel juhul olema piisavalt ruumi, et inimesed saaksid selle ümber vabalt ringi kõndida. Ja voodisse peaks pääsema mõlemalt poolt, mitte hoidma seda seina vastu lükatuna.
Astu juba täna samme oma elu parandamiseks.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate