No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kaneeline ahjuõunamoos

by - laupäev, oktoober 24, 2020


Kuna ahjuõuna maitse on mulle väga mokkamööda, siis katsetasin selle küpsemoosi tegemise ära. 
Siin siis minu moosi retsept.

1 kg õunu

300 gr suhkrut

1 tl kuhjaga kaneeli

Noaotsaga vaniljet

150 ml vett


Valmistamine:

Puhasta ja tükelda õunad või lõika tükkideks. Aseta õunad suuremasse ahjuvormi, vala juurde vesi puista peale suhkur, vanilje ja kaneel ning tõsta õunad küpsema ahju 200 kraadi juurde. Võid aegajalt segada.Küpseta kuni suhkur hakkab karamellistuma ja mullitama. See võib kuni tunni aega võtta (olenevalt õuna sordist). Kui õunad on pehmeks podisenud, ongi moos valmis.
Seejärel võid saumiksriga suuremad tükid pudiks lasta. Mina jätsin ikka tükke ka sisse. Nüüd  tõsta moos purki ja kaaneta.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate