Siin siis minu moosi retsept.
1 kg õunu
300 gr suhkrut
1 tl kuhjaga kaneeli
Noaotsaga vaniljet
150 ml vett
Valmistamine:
Puhasta ja tükelda õunad või lõika tükkideks. Aseta õunad suuremasse ahjuvormi, vala juurde vesi puista peale suhkur, vanilje ja kaneel ning tõsta õunad küpsema ahju 200 kraadi juurde. Võid aegajalt segada.Küpseta kuni suhkur hakkab karamellistuma ja mullitama. See võib kuni tunni aega võtta (olenevalt õuna sordist). Kui õunad on pehmeks podisenud, ongi moos valmis.
Seejärel võid saumiksriga suuremad tükid pudiks lasta. Mina jätsin ikka tükke ka sisse. Nüüd tõsta moos purki ja kaaneta.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.