©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kõrvitsamarmelaad apelsini ja ingveriga

by - 04:16



See on üks huvitava maitsega moos, boonusena tema ilus päikeseloojangu värv. See moos sobib nii saiale määrida, kui kookide vahele panemiseks. Lisaks sobib seda moosi ka jõuludel kellelegi kingipakki pista.
Siin siis selle põneva moosi retsept, mille leidsin siit.

Koostisosad

u 1,5 liitrit
1 kg puhastatud ja tükeldatud (muskaat)kõrvitsat
2 apelsini
1,5 dl vett
500 g (moosi)suhkrut
2-2,5 sl peenelt riivitud ingverit

Kui sa just ei kasuta vahatamata apelsine, pese need väga-väga hoolikalt, näiteks köögisvammi karedama poolega kõvasti nühkides. Kuivata. Pressi välja mahl, riivi koor. Pane kõrvitsatükid koos veega potti, aja keema ja lase vaiksel tulel podiseda umbes tund aega, kuni kõrvits on täiesti pehme ja kergesti lagunev.
Et saavutada tükkideta marmelaadi konsistentsi, tõsta pott tulelt ja püreesta kõrvits saumikseriga täiesti ühtlaseks massiks.
Tõsta pott uuesti tulele, lisa moosisuhkur, ingver, apelsinimahl ja -koor. Keeda veel 10 minutit. Selles staadiumis võib tekkida vahtu, see eemalda lusika või vahukulbiga.
Tõsta marmelaad kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta (kaaned ka peavad ikka steriliseeritud olema) ja jahuta.
Kui toatemperatuuril purke hoida, on hoidis vedelam, moosisem. Külmkapis tardub marmelaadiks. Nii et minu purgikesed seisavad kenasti reas niigi napi ruumiga külmkapiriiulil. Aga varud kahanevad hoogsalt, sest hommikusele röstsaiale on see kõrvitsamarmelaad justkui loodud. Ja porgandikooki tehes sobib ta imehästi kihtide vahele määrimiseks.

You May Also Like

0 kommentaari

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate