No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Toidud mida ei tohiks koos alkoholiga pruukida

by - kolmapäev, november 28, 2018



Magusad pirukad ja tordid

Alkohol ja magus on seedimises konkurendid, alguses püüab organism seedida rasvaseid ja magusaid
toduaineid, sest organismile on tähtsamad rasvad ja süsivesikud, aga alles pärast alkohol. Kokkuvõteks kiire joobumine ja mürgitus, sellest tuleb ka jöhker pohmakas.

Šokolaad

Šokolaad koosluses alkoholiga annab löögi sapipõiele, alkohol niigi koormab sapipõit, kutsudes esile lühiajalisi krampe, aga šokolaad blokeerib osad kanalid sellest võib tulla põletik ja vahel ka välja areneda pankreatiit, nii et kui teile meeldib konjak šokolaadiga, soovitan ümber vaadata oma eelistused!

Värsked tomatid

Kanged joogid eriti viin, ei sobi värskete tomatitega kokku, mölemad võimendavad teineteise halbu omadusi, aga selle seas tomatite orgaaniliste hapete mõju mao hapelisusele ja sellest tüüpiline puhitus.

Rasvane praetud liha

Kõik praetud ja rasvane teravdab alkoholi mõju organismile, seoses sellega tõuseb suur koormus maksale, maole ja sapipõiele.

Teravad suupisted

Kui imelik see ka pole, aga teravad suupisted(mehhiko pärased) võimendavad alkoholi mõju.
Kuid koos alkoholiga (samas tequilaga) võivad tekidada põletusi söögitorus ja maos

Marineeritud kurgid

Erinevalt soolatud kurkidest, mis tasakaalustavad soola-vee balanssi organismis, marineeritud kurgid
ja tomatid koormavad liigselt neere ja maksa, mis on niigi koormatud alkoholiga.

Viinamari, melon, arbuus

Üldiselt puuviljad sobivad valge veiniga, aga nagu ka tortidega, alguses töödeldakse organismis
suhkrud ja siis alkohol, sellest ka kiire joobumine ja raskekujuline pohmakas. Aga melon koos kange alkoholiga annab sõna otses mõttes plahvatusliku efekti soolestikus, see hakkab käärima.

Nüüd siis õigustatud küsimus, mida üldse süüa koos alkoholiga!

Kui te nüüd kurbusega mõtlete, et peate loobuma suupistetest, ärge norutage! Paljud toiduained sobivad alkoholiga ja ei tee organismile mingit kahju näiteks veini juurde sobib juust, milles on palju kaltsiumi ja muid mineraale, need kergendavad kasulike ainete omandamist veinist, ning see on maitsev.
Aga kuidas jääb viinaga? Meil on kombeks peale hammustada vinigretti, mis on suht mõistlik, see salat sisaldab kartulit, mis on hea absorbeeruja ja hapukapsast, mis on C vitamiinirikas.
C vitamiini uhutakse alkoholiga organismist välja, sellepärast on organismile seda vaja juba napsitamise algusest suures koguses. Ja hommikul hapukapsa mahl hommikul on see ravipalsam sinu kehale.
Viinale on veel hea peale võtta väherasvast liha, kas keedetud või hautatud, võib ka kala ja teisi mereande. Loomsed valgud seedivad kaua(4-8 h.) aga alkoholi mõjul veel kauem,(nende molekulid  seonduvad soolestikus) ja selle juures säilib teatav ohutus tunne. Organism on toidetud, kerge joove seedib liha ja vaikselt lagundab alkoholi, mis järkjärgult lõhutakse maksas. Sellistes tingimustes jätkub jöudu öö läbi.

Ja lõpetuseks:

Kui tahate kiiret joovet, asetage taldrikule puuvilju ja torditükk ning valage klaasi gaseeritud jooki
aga kui soovite peo lõpuni olla viks ja viisakas, siis eelistage keedetud v praetud köögivilju.
Ning süüa valgurikast toitu eriti liha, koos magusate likööridega ja nastoikadega.  Dessertveiniga ei soovitata, see rikub maomahla omadusi, mille tulemusena läbib liha mao seedimatult ja satub soolestikku.

No ja lõpuks peamine -

Alkoholi tuleb pruukida ikka möödukalt! Iga üle joomine -see on kurjastja milleks rikkuda tuju oma organismil, seda vöib teil veel vaja minna!






You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate