No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Ingveri präänikud

by - teisipäev, november 27, 2018


Aastavahetus ja jõulud pole enam mägede taga. Need präänikud võib juba aegsasti valmis küpsetada, et kiirel jõuluajal, ei peaks lisa aega küpsiste küpsetamisele kulutama.

Koostisained:
Mesi – 250gr
Suhkur – 250gr
Vesi – 200ml
Jahu – 700gr
Kaneel – ¼ tl
Jahvatatud ingver – 1tl
Näpuotsatäis jahvatatud nelki
Näpuotsatäis jahvatatud kardemoni
Pisut soola
Soodat või küpsetuspulbrit – 8gr

Valmistamine:

Panna potti mesi, suhkur ja vesi ning asetada pliidile. Pidevalt segades, kuumutada nõrgal tulel, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Seejärel võtke pott tulelt lisage näpuotsatäis soola ja laske siirupil toatemperatuuril jahtuda. Sel ajal sõeluda jahu ja sooda. Lisage jahtunud siirup jahule ja segage hästi puidust lusikaga. Valage tainas lauale, veeretage sellest pallike, keerake see tihedalt toidukilesse ja pange see vähemalt kolmeks päevaks külmikusse. Valmis tainas pange eelnevalt jahuga puistatud lauale, rullida tainas 5 – 7 mm paksuseks ja vormige kujukesed. Pange kujukesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrige präänikud pealt veega ja jätke niimoodi 10 minutiks. See on vajalik selleks, et präänikud küpsemise ajal ei läheks väiksemaks nendele antud kujust. Küpsetada eelnevalt 180C kuumutatud ahjus 12 – 15 min. Jahtunud präänikud kaunistada valge suhkru glasuuriga. Valmis präänikuid võib säilitada hermeetiliselt suletud purgis 4 – 6 nädalat.

Vaata ka: vaarikasudamed

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate