No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

30. aprill - kaerahelbeküpsiste päev

by - esmaspäev, aprill 29, 2024



Kaerahelbeküpsis on tervislikum alternatiiv tavalistele küpsistele, kuna kaer on suurepärane raua- ja kiudaineallikas. Ameerika Vähiliidu andmetel vähendab kõrge kiudainesisaldusega dieet vähiriski, südamehaiguste riski ja vähendab kolesterooli.

Esmakordselt tuhandeid aastaid tagasi kasvatatud ja pudruna söödud kaer on parasvöötme piirkondades kasvav teravili. Tegelikult on kaer vanim teravili, mida inimesed on kasvatanud.

Šotimaal vähemalt Rooma aegadest alates populaarsed traditsioonilised Šoti kaerakoogid on keskajast saadik toetunud kiireks energiatõuke andmiseks. Tegelikult on lugu nii, et sõdurid kandsid sõja ajal kaerakooke kaasas kiireks vahepalaks.

Klassikaline kaerahelbeküpsis, mida paljud peavad üheks tervislikumaks küpsiseks, täidab hästi kõhtu, rahuldades samas ka selle laialt levinud magusasõbra elulisi vajadusi. Krõbedad või nätsked, glasuuritud või puuviljased ning sageli koos klaasi piimaga nauditavad kaerahelbeküpsised on mitmekülgsed ja mõnusad nii valmistada kui ka süüa.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate