No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

EESNÄÄRMEPÕLETIK

by - kolmapäev, märts 19, 2014


Eesnäärme adenoom kujutab endast healoomulist näärmekasvajat. Sellest annavad märku urineerimishäired ja joa nõrgenemine, millele järgneb lõpuks kusepeetus. Osa uriini peetub põies, mistõttu tekivad valud häbemeluu kohal, urineerimistung ja lõpuks neerude piirkonna valu.
Rahvameditsiin soovitab adenoomi ja kroonilise prostatiidi ehk eesnäärmepõletiku raviks järgmisi vahendeid.
· Valage 25 g kastanimunade pruuni koore pulbrile 250 ml piiritust, laske aeg-ajalt raputades 10 päeva pimedas kohas seista, kurnake ja võtke 2 korda päevas 40-50 tilka.
· Valage 1 spl peenestatud rohekale sarapuukoorele ja 3 peenestatud petersellijuurele liiter keeva vett, keetke kaetud nõus nõrgal tulel 20 minutit, kurnake ja jooge päeva jooksul vee asemel.
· Võtke teelusikatäie kaupa peenestatud kõrvenõgese-, lagritsa-, magusjuure- ja kalganijuuri, pange 600 ml külma veega tulele, keetke 10-12 minutit, laske tund aega toatemperatuuril tõmbuda ning jooge hommikul ja õhtul klaasitäis.
· Eesnäärme adenoomi ja kroonilise prostatiidi raviks ja profülaktikaks on meestel soovitav tarvitada iga päev 15 g õietolmu.
See mõjub hästi ka elatanud inimestele, sest toimib biostimulaatorina ega lase neil enneaegu raugastuda.
Bulgaaria rahvameditsiin on soovitanud adenoomi raviks järgmist retsepti. Peenestage ja segage 3 tl jooksjarohtu, 1 tl melissi, 1 tl tilliseemneid, 1 tl põldosja, 1tl paakspuukoort ning 3 tl kadakaokkaid või -marju, valage segule 0,5 l keeva vett, keetke nõrgal tulel 3-4 minutit, laske soojas kohas 2 tundi tõmbuda, kurnake ja võtke 3 korda päevas enne sööki 100 ml.
· Adenoomi ja kroonilise prostatiidi puhul tuleks süüa mitu korda päevas tühja kõhuga kõrvitsaseemneid.
Eesnäärmeadenoomi aitab vältida väikevaagna verepaisust hoidumine. Tehke iga päev 20-30 minutit sörkjooksu ning hoogsat kõndi. Väga kasulik on võimlemine - kükid, lamades jalgrattasõidu imiteerimine, põlvist kõverdatud jalgade kahele poole kallutamine ning muidugi seks.
Kasulik on süüa rohkesti antioksüdante sisaldavat porgandit ja kapsast ning karotiinirikkaid kollakasrohelisi ja punaseid aedvilju, sealhulgas punast pipart. Sibul on oma fütontsiidsete omaduste tõttu samuti hea põletikuleevendaja. Väga tähtsad on adaptogeenid, nagu zenshenn, eleuterokokk ja araalia.
Kümnete adenoomi teket takistavate ravimtaimede seast võib eriti esile tõsta vereurmarohtu. Kasutage seda suvel salatites 3-4 lehekest päevas, talvel aga tehke viinaga vereurmarohulehtede tõmmist, valades 50 g kuivatatud lehtedele 500 g viina. Saadud tinktuuri tuleb võtta 2 korda päevas 1 tl. Vereurmarohtu tarvitatakse 2-3 nädala jooksul vaheldumisi kasekäsnaga, mida võetakse 3 korda päevas ½ tl.

    Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega  

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate