No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Lilled ravivad.

by - teisipäev, märts 11, 2014


Teadlased on tõestanud, et lillede värvi mõju organismile pole ainult emotsionaalne, nende värv mõjutab kogu inimese organismi ja enesetunnet. Oskus ravida lillede abil on meieni jõudnud Kagu-Aasiast. Kuna igal taimel on oma energeetika, on kasulik tunda ka õieteraapia põhialuseid.

Helesinised lilled aitavad puuduliku ainevahetuse ja närvisüsteemi korratuse puhul, sest sinine värv sisendab rahu. Samuti aitavad taevakarva lilled jagu saada põletikest ja isegi palavikku alandada.
Roosat värvi lilli soovitatakse hoida laual neil, kelle iseloom on järsuvõitu, sest roosa värv teeb
Roheline on rahustava toimega, alandab vererõhku, aitab südame-veresoonkonna haiguste puhul, rahustab närve. Spetsialistid kinnitavad: rohelised toataimed muudavad koduse miljöö rahulikumaks.
Kollased lilled mõjuvad lausa päikesena: vähendavad depressiooni ja jõuetust, tugevdavad närvisüsteemi. Eriti tugev toime on neil praegusel hallil ajal.
Punane värv teeb meeleolu erksamaks, vähendab väsimust ja halba meeleolu. Sa oled vastupidavam ja töövõime on suurem, kui sul punased lilled vaasis on. Punane värv suurendab hemoglobiini taset veres ja ergutab aktiivsemale eluviisile. Vastunäidustatud hüpertoonikule ja kõrgenenud ärrituvusega inimestele.
Oranžid lilled parandavad südame tööd, tõstavad toonust ja mõjuvad soodsalt maole.
Lillad õied vähendavad depressiooni ja ergutavad immuunsüsteemi.
Sinised lilled parandavad nägemisteravust ja stimuleerivad aju tööd. Kui aga nende kõrval on veel sinine laudlina, siis võib see väsimust ja isegi stressi põhjustada. Lisa kimbule rohelisi oksi!
Valget värvi õied puhastavad hinge ja tõstavad tuju.

MIS MILLEKS SOBIB
*Ravimiseks ei sobi potililled ega need lõikelilled, mille õite värvi on kunstlikult muudetud.
*Viska alati närbunud õied ära, koos nendega vabaned oma probleemidest.
*Kuna lilled annavad tugevat energiat, siis alusta õieraviga ühest avanemata pungast.
*Lilli valides pea meeles, et nakkushaiguste puhul sobib kas kollane või oranž tugeva lõhnaga õis. Punane on neile haigustele, mis elunditega seotud. Valgest õiest saad abi psüühiliste probleemide puhul. Külmad toonid on seotud pea energiaga, soojad kehaenergiaga. Aseta õis endast mitte kaugemale kui üks meeter.
*Kui haigena valid lillekimbust välja külmades toonides õied, siis oled paranemas. Kui eelistad punast, oranži või kollast värvigammat, pole sa veel terve.
*Üks tähtis aspekt lilleteraapias on lillede õige paigutamine. Kui sul on pereprobleeme, hoia erinevates ruumides kaks kontrastset lillekimpu (nt köögis soojades, elutoas külmades toonides). Idamaades pannakse külmades toonides lilled sõnakuulmatu lapse tuppa.
*Magamistoas ei tohiks üldse lilli olla, sest suhteid peab klaarima teistes ruumides. Magamistuba olgu alati rahu ja lõdvestuse tsoon. Erandiks on ainult see, kui nende lilledega seal lamavat ravitakse.
*Kui soovid siiski magamistuppa lilli, vali lõhnav geraanium (e pelargoonium) — aitab neurooside, unetuse, kliimaksi ja verevarustuse häirete puhul. Ära iialgi aseta magamistuppa palmi ja suuri taimi, need hingavad hapnikku ja eraldavad süsihappegaasi. See tekitab õhupuudust.
*Esikus aseta eredad õied nii, et siseneja neid kohe näeks. Ära pane kunagi lilli avaneva ukse taga asuvasse nurka. See on surnud tsoon, kus lilled end halvasti tunnevad.
*USA teadlased tegid 10 aasta vältel eksperimente, paigutades lasteaedades laiali mürte, uurimaks, kuidas muutub õhk ja laste haigestumus. Üks suur või paar väiksemat põõsast vähendasid 30 m2 toas õhus sisalduvate bakterite hulka isegi 40%. Laste haiguspäevade arv vähenes aga 70%. Mürdis sisalduvad eeterlikud õlid avalduvad organismi sattudes tervistavat toimet. Tegevuse raadius on aga tervelt viis meetrit.
*Arvutiga tööruumi soovitavad teadlased panna kaktuseid jt teravate okastega taimi, sest need aitavad võidelda arvutikiirgusega.
Köögis võid aknalauale rajada terve maitsetaimede aiakese. Maitsev, tervisele kasulik ja silmale meeldiv vaadata!


allikas - naistekas

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate