No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Rosinad on palju kasulikumad, kui oled seni arvanud.

by - teisipäev, veebruar 03, 2015


Rosinates sisaldub A, B ja C vitamiine, naatriumi ning hulgaliselt muid kasulikke aineid, mis mõjuvad soodustavalt maksale, südamele ja vereringele.

Teadlased on samas ka avastanud, et rosinatel võib olla soodne toime hambaaukude tekkimise vastu. Isegi kleepuvate rosinate korral on leitud, et need ei haaku hammastega nii kauaks, et võimaldada hambaaukude teket, küll aga aitavad hambaid ülejäänud toidujääkidest puhastada. Rosinatel on leitud ka võime alandada diabeeti ja südamehaigusi.
Teadlased tegid erinevatele uuringule toetudes kindlaks, et viinamarjade tarbimine võib vähendada diabeedi ja südamehaiguste tekke riski, hoida suhkruhaigetel patsientidel vere glükoositaset kontrolli all ning aidata langetada kehakaalu.

Aastail 2003–2008 läbiviidud uuringutes võrreldi viinamarjade tarbimise toimet nii lastel kui ka täiskasvanutel. Tulemused näitavad, et vanusest sõltumata seostus viinamarjatoodete (värsked viinamarjad, rosinad, 100 %-line viinamarjamahl) tarbimine üldise suurema puu- ja juurviljade söömisega ning rohkemate toitainete (kiudained, A-vitamiin, C-vitamiin, kaltsium, magneesium ja kaalium) omandamisega. Viinamarjatoodete sööjad tarbisid üldjoontes ka vähem rasva, suhkruid ja alkoholi ehk seega said nad ka vähem kaloreid.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate