No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Maagilised kristallid - leia endale sobiv poolvääriskivi, mis kaitseb, annab sulle jõudu ja tervist.

by - reede, juuni 12, 2015


Kristallid on imeline looduse kingitus, mis hoiavad meid elurõõmsana nii vaimsel kui ka füüsilisel tasandil. Nendesse on talletub universumi jõud ja vägi. Seetõttu on kristallid imelised tervendajad ja neil pole mingeid kõrvalmõjusid. Inimese ülesanne on uuesti taastada side looduses leiduvate mateeriatega. Ära muretse kive koju lihtsalt karpi seisma, või kapi servale tolmu koguma. Räägi ja tegele kividega, silita ja tunnusta kive, sest suhtlus on see, mis tihti jääb puudu, kui me võtame kasutusse mõne kristalli. Kivid ei hakka "tööle" ilma meie pandud palve, või loitsuta. Anna igale erinevale kivile oma ülesanne.
Kivimeid valides kuula oma sisetunnet ja lähtuge sellest, nii kutsute ainuõige kivi element enda ellu. Las ta teenib niikaua, kui te tunnete teineteise suhtes tõmmet. Kui see side katkeb, siis kas laadige uuesti või andke edasi.
Ärge hoidke kristalle enda juures igaks juhuks, et ehk kunagi läheb vaja. Kivivaimud on väga vana hingemaailmaga ja solvuvad kui jätate nad seisma mineviku maailma.
Kristalle on tohutult palju erinevaid, selles orienteeruda polegi nii lihtne. Siin on sulle selleks väike teejuht:

1. Mäekristall

Mäekristall on tõeline meistertervendaja, tema kristallselge energia mõjub puhastavalt kõikidele tšakratele. Ta tasakaalustab ja puhastab aurat ning rahustab kogu närvisüsteemi, annab jõudu ja vitaalsust. Ta suudab lahustada ka kehasse kogunenud emotsionaalseid blokeeringuid. Puhastab nii kodu kui töökeskkonda, kõrvaldades sealt segavaid energiaid ning kiirgab välja rahu. On kasulik südamele, vereringele, lümfisüsteemile ja näärmetele, tugevdab kopse, leevendab silmavaevusi ja aitab peavalude, soole- ja seedehaiguste puhul.

2. Ametüst

Ametüst on hingekivi, mis vaigistab meele ja avab ukse vaimsesse maailma. Ta toob endaga rahu ja tasakaalu ning aitab sul teha tutvust vaimsete teejuhtide ja inglitega. Ametüst tugevdab vastutustunnet, eneseväärtustamist ja hingerahu. Aitab vabaneda halbadest harjumustest (sõltuvused), kõrvaldab hirmud muutuste ees ja laseb suhtuda tulevikku rahulikult. On kasulik lastele, kes oma negatiivseid emotsioone viha-ja raevupursetena väljendavad.
Mõjub hästi peavalude, migreenide ja ka närvidest tingitud valude ja pingete, peapöörituste, nägemis- ja tasakaaluhäirete korral. Tugevdab organismi üldist seisukorda, ergutab näärmete ja hormoonide talitlust, parandab ainevahetust. Aitab madala vererõhu, kehvveresuse ja verehaiguste korral. Aitab ka mediteerimisel ning vabastab stressist.

3. Roosa kvarts

Roosa kvarts on südame ja tingimusteta armastuse kivi, ta aitab suunata inimest usaldamise, andestamise, armastuse ja rahumeelsuse poole. Roosa kvarts kujundab tundemaailma õrnemaks, pehmemaks ja avatumaks. Aitab vabaneda hirmudest, parandab hingehaavu ja arendab kohanemis- ja armastamisvõimet. Roosa kvarts leevendab südamevaevusi, avaldab positiivset mõju vereringele, verehaigustele ja leukeemiale. Kiirendab haavade ja luude paranemist. Leevendab depressiooni, unetust ja kosutab närvisüsteemi. Kaitseb ka elektromagnetilise kiirguse eest. Vähendab koduigatsust, eriti väikestel lastel.

4. Tsitriin

Tsitriin on tuntud kui külluse kivi. Ta aitab saavutada elus maiseid eesmärke - head haridust, head töökohta, kasulikku äri vahendades jõudu ja keskendumist.Tsitriin aitab elule jälle mõtelt leida, mahendab soovi iseennast hävitada andes asemele lootust ja elurõõmu. Aitab üle saada selgusetusest, seetõttu on sobiv kergesti haavatavatele, depressiivsetele, kurbadele inimestele. Aitab suhtlemises ning avardab teadvust ja teadlikkust. Tsitriin mõjub mürke eemaldavalt, seetõttu on hea nii maksale kui neerudele. Tugevdab immuunsüsteemi, soolestikku, seedimist, vereringet, närve. Parandab südant, toob sinnapäikest ja soojust. Leevendab ka diabeedist, ainevahetuse ja näärmetalitluse häiretest tingitud vaevusi.

5. Karneool

Küpsust ja sensuaalset ilu sümboliseeriv karneool sobib inimesele, kes tahab oma hinge sisemisi väärtusi ka teistega jagada. Ta annab optimismi, suurendab vastupidavust ja sallivust. Tal on soojendav ja rahustav toime. Karneool suurendab eneseusaldust, annab julgust oma sisehäält usaldada. Aitab äratada seksuaalset iha ja soodustab seksuaalsete soovide väljendamist. Karneool soodustab organismist mürkainete väljaviimist, puhastab maksa, neerusid ja põit. Alandab vererõhku, ergutab vereloomet ja puhastab verd. Leevendab igemevaevusi, astmaatilisi ja reumaatilisi vaevusi, menstruatsioonivaevusi. Tasakaalustab hormoone ja aitab säilitada naha nooruslikkust.

6. Lapiz Lazuli

Lapis Lazuli on üks hinnatumaid ja parimaid kive üldse. Ta ergutab teadvust, lahendab alateadvusse surutud probleeme. Puhastab meeli vanadest hirmudest, mõttemallidest ja pingetest. Annab julgust unistuste teostamiseks. Suurepärane meditatsioonikivi, aitab inimesel mõtted sissepoole pöörata. Harmoniseerib kõiki energiakeskusi ja puhastab aurat. Lapis Lazulil on puhastavad ja tervendavad omadused, ta mõjub rahustavalt, palavikku alandavalt. Aitab vaigistada krampe, leevendab nahalööbeid, putukahammustusi, vähendab valu ja turseid. Sobib kasutada kurgu-, mandlite ja kilpnäärme haiguste korral, soodustab kopsude, vereringe ja lümfisüsteemi talitlust. Vaigistab pea- ja närvivalusid, alandab vererõhku. Leevendab menstruatsioonivaevusi, annab elujõudu.

7. Hematiit

Hematiit on nagu peegel, mis peegeldab keskkonnast tuleva negatiivse energia tagasi sinna kust see tuleb, luues niimoodi aura ümber kaitsekihi. Teda võib kanda kaitse otstarbel. Julgustab uuesti alustama, arendab spontaansust, otsustusvõimet, elujulgust. Suurendab keskendumisvõimet ja isiklikku külgetõmmet, muudab inimese tahtejõulisemaks, vapramaks ja teovõimelisemaks. Hematiit on ka maagide kivi ja kaitseb astraalsete rünnakute eest. Hematiit toob hea une ja aitab välja puhata, uinumisraskuste korral võib padja alla panna hematiidi ja roosa kvartsi. Hematiit aktiviseerib vere- ja rakuloomet, ergutab vereringet ja südant. Kosutab kopse, maksa, põrna ja neere. Leevendab vereringehäiretest tulenevaid haigusi - veenilaiendid, ummistused, verevalumid.

8. Fluoriit

Fluoriit on tõeliselt tõhus kristall, mis aitab leevendada hingelist segadust ja tõmmata välja negatiivset energiat ja stressi. Stabiliseerib aurat ja puhastab nii füüsilist kui ka peenkehasid. Lahustab jäigastunud käitumismustreid ja aitab allasurutud emotsioonidel pinnale tõusta. Muudab inimese intuitiivsed aistingud täpsemaks, seetõttu aitab paremini valida endale kaaslasi ning teha õigeid otsuseid. Sobib hästi gripi-ja viirushaiguste puhul. Tugevdab luustikku ja hambaid. Taastab limaskesta, kopse ja kopsuteid. Mõjub soodsalt ka maksale. Sobib hästi ravitsejatele ja neile, kes oma tööga igapäevaselt teistele energiat annavad.

9. Küaniit

Küaniit on kõrge vibratsiooniga kivi, mis seob sind su elutee ja tõelise kutsumusega. Ta sümboliseerib Uut ajastut, on väga tervendava ja puhastava mõjuga. Küaniit muudab inimese teadlikuks oma keha pühadusest ja aitab oma elukommetesse positiivseid muutusi sisse viia. Küaniit tasakaalustab ükskõik millist negatiivset energiat. Muudab inimese meele rahulikuks, selgeks. Aitab meeles pidada unenägusid. Küaniit puhastab meridiaane ja stabiliseerib biomagnetvälja. Aitab indigo-ja kristall-lapsi. Küaniidist võib abi saada autismi, langetõve, rabanduse, ajuhäirete puhul.

10. Obsidiaan

Obsidiaan on äärmiselt kiire ja võimsa mõjuga, tema eest ei jää miski varjatuks. Ta kisub armutult pinnale kõik meie nõrkused, vead, blokeeringud, kõik selle, mis meid jõuetuks muudab. Obsidiaan on sügav hingetervendaja, võimaldades ravida eelmistest eludest praegusse ellu kandunud emotsioone ja traumasid. Obsidiaan muudab tundeelu puhtamaks ja selgemaks. Obsidiaan absorbeerib keskkonnast negatiivseid energiaid ning blokeerib psüühilisi rünnakuid ja negatiivseid vaimseid mõjusid, aitab saavutada meeleselgust ning vabaneda nii segaduses olekust kui ennast ahistavatest tõekspidamistest ning võimaldab mõista ka mis tahes vaimsete häirete põhjuseid. Must obsidiaan sunnib silmitsi seisma oma tõelise olemusega, toob pinnale teie sügavaimad alateadlikud hirmud ning vajadusel võimendab negatiivsete energiate kogemist, nii et oleks võimalik need täielikult ära tunda ja vabastada. NB! See kivi vajab ettevaatlikku käsitlemist.
Kui valid enda jaoks sobivat poolvääriskivi, siis võta see kätte ja tunneta, kas selle energia on sulle sobiv. Sinu intuitsioon juhatab sind just praegusel hetkel sinu jaoks vajaliku kristallini.

11. Kaltsiit

Kaltsiit on suurepärane mõtiskluskivi, seetõttu on heaks kaaslaseks neile, kes liiguvad suurte vaimsete muutuste poole, aidates intuitiivsel tarkusel teadvuseni jõuda. Kaltsiit aitab mõista elu olukordi kui vaimseid õppetunde, toob ellu rõõmu ja kergust ning tasakaalustab mehelikku ja naiselikku energiat. Ta aitab teadvusel meenutada minevikku ja tulevikus toimuvat ette aimata. Tugevate elamuste korral hoiab ta meele ja mõtted selgetena ning aitab sisemist rahu säilitada. Soodustab vabanemist hirmul põhinevatest mõttemallidest ja arusaamadest. Kaltsiit sobib masenduse, emotsionaalsete shokiseisundite ja traumade korral. Aitab hästi lõdvestuda. Rohelisel kaltsiidil on allergiavastane toime ning ta leevendab ka liigesehaigusi.

12. Bronsiit

Bronsiit loob oma kandja ümber võimsa ja rahustava keskkonna, see on võimas kaitsekivi. Bronsiit tõrjub negatiivseid energiaid ja saadab need ka saatjale mitmekordselt tagasi. See kivi on tõeliselt hea maanduskivi, mis toetab kõrgemate otsuste langetamist ja aitab leida harmooniliselt ja lõdvestunud viisil teed kõrgemasse võimalikku tulevikku. Bronsiit aitab võtta sul kontrolli oma elu üle enda kätte ja annab julgust järgida oma mõtteid ja tundeid. Bronsiidist on abi lahendamata või allasurutud emotsioonide tervendamisel, samuti rahutuse korral. Bronsiit aitab hästi viirusnakkuste vastu võitlemisel, raua omastamisel, lihaspinge lõdvestamisel.

13. Tiigrisilm

Tiigrisilm on meheliku energiaga kivi, ta toob endaga kaasa soojuse ja kindlustunde. Tema energia on aeglane ja raske, kuid liikuma hakates väga suure mõjuga. Sobib inimestele, kes otsivad oma jõudu, annab julgust ja tugevdab nõrka eneseusaldust. Teravdab mõtlemist, lepitab vastandeid ja sulatab ühte mehelikku ja naiselikku energiat. Aitab argadel ja närvilistel inimestel oma mõtteid ja hingejõudu koondada. On sobiv ka kooliskäivatele lastele. Mõjub rahustavalt närvidele ja ainevahetusele ja hingamisteedele, leevendab hingeldus- ja astmahooge. Tugevdab luid ja liigeseid, maksa ning on antibakteriaalse toimega. Mõjub hästi ka seedimisele ja soolestiku talitlusele.

15. Kuukivi

Kuukivi on naiselikkuse kivi, teda on seostatud emaduse, viljakuse ja naiseliku jõuga. Kuukivi aitab suurendada naiselikku veetlust ja tasakaalustab mees- ja naissugupooli. Kuukivi reageerib kuu faasidele - vana kuu ajal aitab pöörduda sissepoole. Täiskuu ajal imab endasse aga külluse, uuestisünni, lootuse ja tarkuse jõudu. Kuukivi tasakaalustab tundeelu rahustab tormist meelt. Aitab saada kontakti intuitiivse poolega. Leevendab eelkõige naistehaigusi, vähendab menstruatsioonivaevusi ja aitab ka sünnitamisel.

16. Aventüriin

Aventüriin on südamekivi, tema pehme ja õrn kuid samas puhastav, läbitungiv ja jahe energia on seotud puhta armastusega. Aventüriin annab sisemist rahu ja tasakaalukust, rõõmu ja kannatlikkust. Teravdab tundeid, muutes neid kirkamaks. Tervendab kogu füüsilist keha ja aitab vabaneda kahjulikest mõtetest ning tunnetest, mis võivad kehas pingeid ja probleeme tekitada. Aitab südamepiirkonna probleemide puhul, samuti silmahaiguste, juuste väljalangemise ja kõõma puhul. Tervendab kogu närbisüsteemi ja tasakaalustab siseelundite talitlust, parandab rakke.

17. Jaspis

Jaspis on tugev energiakivi, mis kaitseb haiguste eest. Jaspis kogub endasse negatiivsed võnkumised ja puhastab ümbrust, kuhu ta on asetatud. Jaspis soodustab aeglast, kuid kindlat edasiminekut, tasakaalustab inimestevahelisi suhteid. Aitab viia alustatut lõpuni ja keskenduda korraga ühele asjale. Jaspise toimel suureneb mõistmisvõime ja tundlikkus, paranevad suhted ülemustega. Punane jaspis on väga hea maksale, põrnale, kõhunäärmetele, kosutab magu ja vähendab iiveldust. Vähendab pingeid suguelundite piirkonnas, aitab ka sünnitusel.

18. Malahhiit

Malahhiit on kaitsekivi, ta sümboliseerib liikumist, muutumist ja uuestisündi. Ta on justkui roheline madu, kelle mürk ravib ja noorendab inimest. Aitab tegutseda otsustavalt ja julgelt hajutades kõik sisemised hirmud ja pinged. Sobib inimesele, kes soovib vabaneda vanadest mõttemallidest ja piiranguid seadvatest hoiakutest. Malahhiit aitab vabaneda hirmust ja süütundest, enesepiiramisest. Ta imeb endasse valu ja negatiivset energiat, puhastab rakke.
Malahhiit on soojendava toimega, sobib reuma, astma, voolmete, hambavalu ja naistehaiguste raviks. Sobib ka palaviku, põletike ja venituste raviks.

19. Turmaliin

Turmaliin on kaitsekivi, ta on seotud armastusega. Ta mõjub noorendavalt ja juhib negatiivse energia kehast välja. Turmaliin on nagu kaitsekilp, seega heaks kaaslaseks neile, kes peavad viibima keskkonnas, mis on täis raskeid ja halbu tundeid. Neutraliseerib ja likvideerib negatiivseid tundeid - viha, armukadedust vms. ka oma kandja aurast. Turmaliin annab ka inspiratsiooni ja loovust. Suurendab inimese kiirgust ja valgusjõudu. On seotud ka tantristlike energiatega aidates transformeerida seksuaalenergiat. Tugevdab meestel potentsi. Aitab vabastada südant sinna kogunenud kurbusest ja hirmust tuues asemele elurõõmu ja innustust. Tõeliselt hea südamerohi. Likvideerib ka energiakeha ummistusi.

20. Sodaliit

Sodaliit ühendab loogika ja intuitsiooni, avab vaimseid tajusid ja laseb kõrgemal minal füüsilisse kehasse laskuda. Julgustab väljendama oma tõde ja pidama kinni oma tõekspidamistest. Aktiviseerib käbinääret, ajuripatsit ja kolmandat silma. Sodaliit aitab leida emotsionaalse tasakaalu, rahustab ülitundlikku või kaitses olevat isikust, aidates vabaneda sügavatest hirmudest ja kontrollist. Sodaliit aitab ka transformeerida inimeses peituva nn pimeda poole. Kaitseb inimest elektromagnetilise kiirguse eest.

21. Seleniit

Seleniit on võimas, peene ja kõrge vibratsiooniga kivi, mis aitab pääseda ligi inglite teadvusele ja juhatusele ning saada kontakti oma alateadvusega. Aitab hajutada kaootilisi emotsioone. Tugevdab telepaatilisi võimeid. Seleniit on suurepärane kristall kodu puhastamiseks ja kaitseks, ta loob kodus rahumeelset atmosfääri. Suurepärane kivi meditatsioonis, et näha minevikku või vaadata tulevikku.
Võibolla sul juba tuli äratundmine mõne kivi suhtes, et see on just see, mida praegu vajad. Kivisid valides aga tunneta neid enda käes. Sa lihtsalt tunned õige enda jaoks ära. Kristalle valides märka, et need kristallid, mis sulle hetkel huvi ei paku, võivad olla praegu sinu jaoks liiga intensiivse energiaga. Küllap saad neid kunagi hiljem kasutada kui aeg on selleks küps. Kui sul on mõni haige, valutav või probleemne koht kehal, siis aseta kristall sellele kohale 8-12 tunniks (näiteks ööseks) ja lase tal tööd teha. Pärast seda ära unusta kristalli puhastada ja taas laadida.



Kasutatud materjali:elumuutjad.ee



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate