Hõrk ja šokolaadine maasikamoos maitseb justkui šokolaadimaius, mida on hea ka otse purgist lusikaga limpsida või määrida seda saiale, pannkoogile, küpsisele. Ka hommikuse pudru muudab see moos erilisemaks.
MAASIKAMOOS VALGE ŠOKOLAADIGA
Vaja on:
950 g puhastatud maasikaid
60 g valget šokolaadi
500 g moosisuhkrut
Tee nii:
Pane maasikat ja suhkur potti ja sega hoolikalt
Keeda tugeval kuumusel pidevalt segades, lase 3 min mulinal keeda. Sega hulka valge šokolaad.
Riisu vaht ja pane ettevalmistatud purgid ääreni täis, kaaneta, keera 5 minutiks kummuli.
Võib kasutada sügavkülmast võetud maasikaid, siis lasta nad enne üles sulada.
Allikas- https://www.hungryforever.com/
MAASIKAMOOS VALGE ŠOKOLAADI JA NAPSUGA
Rita Veldi moodi:
3 kg aedmaasikaid,
1 kg suhkrut,
200 gr valget šokolaadi,
1,5 pk moosipaksendajat,
3 tl sidrunhapet,
ca 40 ml alkoholi (konjak, vodka, rumm, viski vm kange alkohol).
Puhasta ja poolita maasikad keedupotti, päris suured lõika neljaks. Sega omavahel suhkur, sidrunhape ja moosipaksendaja. Tükelda šokolaad. Vala suhkrusegu maasikatele ja sega vaikselt läbi ning pane pott pliidile. Kuumuta kõrgel kuumusel aegajalt segades keemiseni, keera tuli vaiksemaks ja keeda vahel segades 15-20 minutit. Võta pott tulelt, riisu vaht, lisa šokolaaditükid, sega pisut, kuni šokolaad on sulanud. Pane moos puhastesse purkidesse, moosi peale pane 1 tl - 1 spl alkoholi (sõltuvalt purgi suurusest) ja sulge kohe purgid. Pane purgid tagurpidi jahtuma. Umbes 10 min. pärast keera purgid õigetpidi tagasi, lase jahtuda ja vii hoiuruumi. Mina olen säilitanud jahedas. Meil on saanud tavaliselt veebruaris-märtsis otsa, aga usun, et seisab ka kauem. PS! Ära jäta moosipotti valveta pliidile keema, muidu juhtub nii, nagu minul täna juhtus!
Maasikamoos tumeda šokolaadiga.
1 l maasikaid
4 dl suhkrut
150 g mõru (70%) šokolaadi
Puhasta maasikad ja poolita, suuremad lõika neljaks. Pane roostevabasse kastrulisse, lisa suhkur ja sega. Kuumuta keemiseni ja keeda 15 minutit. Eemalda vaht ja tõsta pott tulelt. Lisa hulka tükeldatud šokolaad, sega hästi ja tõsta puhastesse purkidesse. Sule kaanega.
Allikad: "Šokolaad" - Angeelika Kang, Lia Virkus
kuhjavere.ee
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.