Kreembrülee purukook
See kook on imelihtsalt valmistatav ja imemaitsev, parajalt mahlane aga samas krõbe.
Kuna mul kodus puudusid osad traditsioonilise purukoogi koostisosad, siis sai omaloomingut teha. Kuid kuna kook kukkus hea välja, jagan retsepti ka teiega.
Vaja läheb:
1 pk Juubeli tordipulbrit
350 g Creme-brulee koorejogurt (alma)
100 g hapukoort
Pannkoogijahu 100 gr
2 muna
1 liiter tükeldatud õunu
kaneeli suhkru segu
50 g külma võid
Valmistamine
1. Koori ja tükelda õunad.
2. Võta tordipulbrisegust 3/4 ja sega kõik omavahel -jogurt, hapukoor, pannkoogijagu ja munad ühtlaseks massiks. Lisa segule juurde tükeldatud õunad ja sega hästi läbi
3. Pane 32 x 39 suurusele koogivormi põhja küpsetuspaber.
4. Vala segu koogivormi ning puista kõige peale kaneeli suhkru segu.
5. Tõsta kook 200 kraadisesse ahju küpsema.
6. Nüüd võta järgi jäänud 1/3 osa tordipulbrist ja tükelda või haki see võiga ühtlaseks sõmeraks massiks.
7. Tõsta kook korraks ahjust välja ja laota saadud sõmer puru ühtlaselt koogile.
8. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus veel 20 minutit.
9. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Söö niisamuti külma piimaga, või serveeri jäätisega.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.