10 põhjust miks süüa hurmaad
Hurmaa parandab ka meeleolu. Üks küps vili annab vajalikku magneesiumi, mis on abiks närvide rahustamisel ja soodustab head und, fruktoos ja glükoos hoolitsevad aga hea tuju eest. Lisaks magusale maitsele sisaldab hurmaa ka mitmeid kasulikke aineid ja vitamiine.
Magus ja kasulik
Kõige enam leidub hurmaas A-vitamiini, mis tagab terved hambad, naha ja tugeva luustiku. Veel sisaldab hurmaa C-vitamiini, kaaliumi, kiudaineid ja antioksüdante.
Küps hurmaa on pehme, ümmargune, sileda ja läikiva pinnaga. Vältige vigastustega ja plekilisi vilju. Nutikas on osta kõva pinnaga hurmaa ja lasta sel toatemperatuuril paar päeva küpseda.
Kuidas süüa
Hurmaal kooritakse enne söömist koor või süüakse viljaliha lusikaga koore seest nagu kiivi puhul.
Hurmaad saab lisada puuviljasalatitesse, sobib hästi ka linnulihaga.
1 100 g viljaliha energiasisaldus on keskmiselt 70–80 kcal, mida annavad peamiselt looduslikud suhkrud. Hurmaa sisaldab ainult kolm protsenti rasva, seetõttu sobib vili suurepäraselt tervislikuks vahepalaks.
Hoolitseb nägemise eest
Küps hurmaa vili sisaldab suures koguses beetakarotiini, mis tugevdab nägemist ja peatab silmade vananemist.
Kaitseb kopse
Hoolitseb hingamissüsteemi eest, takistab bronhiidi teket. Kui olete kirglik suitsetaja, siis hurmaa on just teie jaoks!
Toetab südant
Hurmaa koostises on taimsed suhkrud ja kaalium, mis tugevdavad südamelihaseid ja -sooni. Tänu sellele stabiliseerib hurmaa arteriaalset rõhku ja aitab võidelda hüpertooniaga.
Tugevdab magu
Suurepärane vahend kõhuhäirete puhul.
Sobib haavadele
Küpsed viljad omavad suurepärast bakteriaalset võimet, pange puhas vili lõike- või põletushaavale ja kiire paranemine on garanteeritud.
Päästab neere
Magneesium, mida hurmaas on, aitab organismist eemaldada naatriumisooli ja tänu sellele tühjendab neere.
Ajage eemale aneemia
Viljades ja hurmaa lehtedes leidub peaaegu kõiki mikroelemente, eriti palju rauda ja vitamiine, seepärast on neist tehtud tee suurepärane vahend aneemia puhul.
Ravib kurguvalu
Suure A ja C vitamiini sisaldusega tugevdab hurmaa immuunsust. Kui aga haigus siiski tabanud, siis loputage kurku mõned päevad järjest hurmaa mahlaga, mis on lahustatud ühes klaasis soojas vees.
Ravib depressiooni
Üks küpse vili annab teie organismi magneesiumi, mis rahustab teie närve ja kindlustab hea une. Fruktoos ja glükoos hoolitsevad teie hea tuju eest.
Magus ja kasulik
Kõige enam leidub hurmaas A-vitamiini, mis tagab terved hambad, naha ja tugeva luustiku. Veel sisaldab hurmaa C-vitamiini, kaaliumi, kiudaineid ja antioksüdante.
Küps hurmaa on pehme, ümmargune, sileda ja läikiva pinnaga. Vältige vigastustega ja plekilisi vilju. Nutikas on osta kõva pinnaga hurmaa ja lasta sel toatemperatuuril paar päeva küpseda.
Kuidas süüa
Hurmaal kooritakse enne söömist koor või süüakse viljaliha lusikaga koore seest nagu kiivi puhul.
Hurmaad saab lisada puuviljasalatitesse, sobib hästi ka linnulihaga.
Miks on hurmaa hea?
1 100 g viljaliha energiasisaldus on keskmiselt 70–80 kcal, mida annavad peamiselt looduslikud suhkrud. Hurmaa sisaldab ainult kolm protsenti rasva, seetõttu sobib vili suurepäraselt tervislikuks vahepalaks.
Hoiab haiguse eemal
Suure A- ja C-vitamiini sisaldusega tugevdab hurmaa immuunsust.
Hoolitseb nägemise eest
Küps hurmaa vili sisaldab suures koguses beetakarotiini, mis tugevdab nägemist ja peatab silmade vananemist.
Kaitseb kopse
Hoolitseb hingamissüsteemi eest, takistab bronhiidi teket. Kui olete kirglik suitsetaja, siis hurmaa on just teie jaoks!
Toetab südant
Hurmaa koostises on taimsed suhkrud ja kaalium, mis tugevdavad südamelihaseid ja -sooni. Tänu sellele stabiliseerib hurmaa arteriaalset rõhku ja aitab võidelda hüpertooniaga.
Tugevdab magu
Suurepärane vahend kõhuhäirete puhul.
Sobib haavadele
Küpsed viljad omavad suurepärast bakteriaalset võimet, pange puhas vili lõike- või põletushaavale ja kiire paranemine on garanteeritud.
Päästab neere
Magneesium, mida hurmaas on, aitab organismist eemaldada naatriumisooli ja tänu sellele tühjendab neere.
Ajage eemale aneemia
Viljades ja hurmaa lehtedes leidub peaaegu kõiki mikroelemente, eriti palju rauda ja vitamiine, seepärast on neist tehtud tee suurepärane vahend aneemia puhul.
Ravib kurguvalu
Suure A ja C vitamiini sisaldusega tugevdab hurmaa immuunsust. Kui aga haigus siiski tabanud, siis loputage kurku mõned päevad järjest hurmaa mahlaga, mis on lahustatud ühes klaasis soojas vees.
Ravib depressiooni
Üks küpse vili annab teie organismi magneesiumi, mis rahustab teie närve ja kindlustab hea une. Fruktoos ja glükoos hoolitsevad teie hea tuju eest.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.