Vaarikasüdamed
Maitsvad vaarikamoosised küpsised.
Taigen
175 g külma võid
300 g nisujahu
1 munakollane
120 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1-2 tl vett
Kreem
75 g toasooja võid
200 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Vaarikaželee
100 g vaarikaid (või külmutatud)
100 g Dansukkeri tarretisesuhkrut
Vajad kahte suurust südamevormi
Mudige või jahuga jämedaks puruks. Lisage juurde suhkur, vanillisuhkur, munakollane ja vesi. Vormige sellest kiirelt taigen ja mähkige see toidukilesse ning asetage ca 30 minutiks külmkappi.
Nüüd asume valmistama kreemi ja želeed. Vahustage või koos suhkrutega kohevaks vahuks.
Kui teil talvel pole värskeid vaarikaid võtta, sobivad ka külmutatud marjad.
Siis asume sulatama vaarikad ning keedame neid koos tarretisesuhkruga umbes minuti. Valage saadud segu koos vedelikuga puhtasse kaussi ja laseme sellel jahtuda.
Võtame külmkapist taigna ja asume seda jahuga üle puistatud tööpinnal rullima, nii umbes 4 mm paksuseks. Lõiga südamekujuliste vormide abil taignast südamed ja lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui südamekujulist vormi pole, sobib ka ümmargune vorm. Lõigake väiksema vormi abil poolte südamete keskele veel üks süda või ring.
Eelsoojendage ahi 175°C-ni. Küpsetage küpsiseid ahjus 8-10 minutit. Jälgige et küpsised üle ei küpseks ning liiga pruuniks ei kõrbeks.
Laske neil jahtuda.
Nüüd alustame sisu panemist. Määrige ilma auguta küpsistele õhuke kiht kreemi, tõstke küpsise keskele želeekuhjake ja asetage auguga küpsis pealmiseks kihiks. Korda, kuni kõik küpsised on saanud täidised. Peale võid puistata tuhksukurt.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.