No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Armastuse vili mango

by - pühapäev, veebruar 17, 2019


Mango on maailmas üks enim tarbitud troopiline vili ja teda võib isegi pidada puuviljade kuningaks! Mango on ka hea dieet-toit, sest ei sisalda üldse rasva ega kolesterooli, kuid ohtrasti rauda ja A-vitamiini, muudab keha aluselisemaks. Aitab kaotada kaalu, reguleerida diabeeti, aidab kaasa seedimisele ja ilusamale nahale ning on suurepärane suupiste. Vili aitab isegi võidelda vähi vastu.
Mangos leidub ka mõningal määral C-vitamiini ja peale B6 teisigi B-grupi vitamiine, ning tervisele olulisi flavonoide: beeta- ja alfakaroteene. Samuti on ta hinnatud abimees südame-veresoonkonna, hingamisteede, neeru- ja paljude teiste haiguste ennetamisel.

Põhjused, miks võiks mango on puuviljade KUNINGAS:

Kolesterool kontrolli alla!
 Mangos on palju C-vitamiini, pektiini ja kiudaineid, mis aitavad langetada kolesterooli taset. Värskest mangos leidub kaaliumi, mis on väga oluline raku- ja kehavedelike osa ning aitab kontrolli all hoida südame löögisagedust ja vererõhku.

Naha puhastaja
Mangod aitab poore avada ja lisavad värskust näole. See puuvili sovib igale nahatüübile ja on parim aknelisele nahale, mis on põhjustatud ummistunud pooridest. Kõik, mida selleks vaja on, asetage näole 10-15 minutit õhukesed mango viilud ja peske oma nägu. Korrake seda kiirmenetlust iga päev, et näha koheseid tulemusi.

Keha koorija
Mangot saab kasutada kehakoorijana, tehes pasta mangost, piimast ja meest. Pärast noorendavat puhastamist tunneb nahk pehmem ja siledam.

Võitleb vähiga
Mangol on antioksüdante nagu isokvertsetiin, kvertsetiin, astragaliin, gallushape, fisetiin ja metüülgallaat, mis kaitsevad keha rinnavähi, käärsoole, leukeemia ja eesnäärmevähi vastu.

Armastuse vili
Mangodel on võime suurendada mehelikkust. Mangol on konkreetne toit -vitamiin E, mis reguleerib suguhormone ja suurendab suguiha.

On hea seedimisele
Mangos leiduvad ensüümid aitavad lagundada valke ja kiirendavad seedimist, sest puuviljad sisaldavad rohkesti prebiootilisi kiudaineid, mineraale ja vitamiine.

Kaalukaotus 
Mango on rohkesti vitamiine ja toitaineid, mis aitavad teil pärast söömist tunda täis kõhu tunnet. Samuti suurendavad selle kiudained seedetrakti funktsioone, põletades liigseid kaloreid, aidates kaasa kaalulangusele.

Suurendage oma keskendumist ja mäluMango on rikas glutamiinhappega, mis on teie aju jaoks oluline alfa-aminohape. Kui teil on eksam, esitlus või aruannete tegemine -  sööte mangot enne magamaminekut, et värskendada meeli. Mango sobib ka lastele, kellel on raskusi õpingutele keskendumisega.

Tugevdage oma immuunsust
Mango sisaldab C-vitamiini, A-vitamiini ja 25 erineva karotenoidi, see  võimas kombinatsioon hoiab teie immuunsüsteemi tugevana ja tervena.

Kõrge rauasisaldusega

Mango on loomulik lahendus aneemiaga inimestele, kuna sisaldab palju rauda. Viljad võivad aidata menopausis ja rasedaid naisi oma kõrge raua- ja kaltsiumisisalduse tõttu,  sest see tõstab kehas nii raua- kui kaltsiumisisaldust.

Vähendage neerukive
Hiinlased usuvad, et mangodel on jahutusenergia, mis on võimeline vähendama neerukivide tekke ohtu. Mango on eriti hea neile, kes konkreetselt selle seisundi all kannatavad.
 Nägemine
Mango sisaldab palju A-vitamiini, mis aitab parandada silmanägemist, vähendab samuti silmade kuivust ning ennetab kanapimedust.

Tervislik suupiste
Et mitte nosida ebatervislikke krõpse või küpsiseid, võiks nautida hoopis tooreid või kuivatatud mangoviile.

NB! Kõhuvalude vältimiseks soovitatkse tundliku maoga inimestel, pärat mango söömist paari tunni jooksul vältida alkoholi ja piima tarbimist.












You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate