No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Vastlakuklid vaarikamoosi ja vahukoorega

by - neljapäev, veebruar 28, 2019


Traditsioonilised vastlakuklid on küll ilma moosita, kuid meie pere armastab moosiseid kukleid. Siin siis meie pere retsept:

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
70 g suhkrut
0,5 tl peenestatud kardemoni
0,5 tl soola (roosat)
500 g jahu ( umbes)
100 g võid

1 muna (kuklite määrimiseks)

Täidis:
3 dl rõõska koort (35%)
2 sl suhkrut
Vaarikamoosi (kirsimoosi või mõnda muud meelepärast moosi)
tuhksuhkrut (serveerimiseks)

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja umbes pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Seejärel lase tainas soojas kohas rätiku all kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullid.
Peale kerkimist sega tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, veidi lahtiklopitud muna ning ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Nüüd pane tainas uuesti rätiku alla ja sooja kohta kerkima.Peale taigna kerkimist vormime kuklid. Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Antud taignast peaks saama 12 parajat taignaportsu, mille aseta hästi kergelt jahusele töölauale. Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.
Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkima 10 minutiks.
Määri need pealt munaga (kui muna pole saab ka piimaga määrida) ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldseks küpsenud.

Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa suhkur ning vahusta kuni vahukoor on korralikult vahtus. Lõika jahtunud kuklitel „müts” pealt maha ja uurista pisut kuklisisu välja. Seejärel pane igasse kuklisse 1 sl moosi, ning kata pealt vahukoorega. Aseta kuklitele peale eelnevalt äralõigatud müts ning raputa kuklid üle tuhksuhkruga

Head isu!


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate