No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuidas valida endale just sobivaid silmavärve

by - kolmapäev, veebruar 13, 2019




Kas teadsid, et lauvärvi valides on kasulik arvestada ka enda silmavärviga?  Lõplikke reegleid lauvärvi toonide puhul ei ole, küll aga soovitused, millised toonid rõhutavad loomulikku ilu. Peamine nõuanne jumestajatelt on mitte kasutada täpselt sama tooni lauvärvi, nagu on loomulik silmavärv.
Vaata, millised toonid panevad sinu silmad eriliselt särama.




Meigikool: kolm nippi endale sobiva lauvärvi valimiseks

Paljud naised panevad end väljaminekuks valmis sättides rõhku peamiselt kleidile ja soengule, unustades silmade värvimise. Õige lauvärviga on võimalik oma silmi rõhutada, suurendada ja esile tuua.

1. Lauvärv peab riietusega kokku sobima
Su meik peaks su riietust täiustama, mitte sellelt tähelepanu röövima. Sellegipoolest ei peaks sa ainult siniste toonidega piirduma, kui otsustad sinise kleidi kasuks. Vaata seda värvipaletti, et näha, millised toonid kokku sobivad.

2. Mis värvi on sinu silmad?
Väga oluline aspekt valiku juures on su oma silmade värv. Lauvärv ei tohiks su silmadega kokku sulada, vaid pigem peaks see su silmavärvi veelgi rohkem esile tooma. Siniste silmadega naised võiksid vältida rohelisi ja sinakaid toone ja valima pigem pruunid ja kuldsed värvid.

3. Tumedad toonid teevad silmad väiksemaks, aga heledad toovad silmad esile ja ei sobi seega väga suurtele silmadele.


Kolm põhireeglit värvide valikul

1. Valgus muudab värve

Meikimisel ei pea mõtlema ainult sellele, mis tüüpi on üritus, vaid ka keskkonnale, kus see aset leiab. Isegi igapäevase kontorimeigi puhul on oluline vahe, milline valgustus ruumis on. Tavaline elektrivalgus vähendab toonide soojust. Näiteks kuldsed ja pruunid toonid torkavad vähem silma, samas kui külmad toonid, nagu sinine, hall ja lilla, saavad sellises valguses jõudu juurde. Ka fluorestsents-valgus muudab värve, sellises valguses tasub eelistada tagasihoidlikke pehmeid toone. Küünlavalgusega ruumis kaob meik sageli ära, seega peaks eelistama tugevamat jumestust.

2. Heleda-tumeda kontrast

Kõik, mis on hele, tuleb esile, kõik tume vajub n-ö sissepoole. Seetõttu kanna kulmuluule alati heledamat tooni, sest see teeb silmad avaramaks. Kehtib ka põsepuna kohta – mida tugevama tooniga on põsepuna, seda “raskemana” see mõjub, samas kui heledad toonid toovad põsesarnad esile. Seetõttu kanna sarnadele heledamat tooni ja sarna all veidi tumedamat tooni põsepuna.
Silmade puhul tasub meeles pidada, et heledad toonid teevad silmad suuremaks, tumedad värvid väiksemaks. Jumestajad soovitavadki üldiselt kasutada meikimisel kombinatsiooni kahest-kolmest omavahel sobivast toonist – tume silmanurka, veidi heledam kulmuluule ja silma sisenurka. Ära ei tohi aga unustada sujuvat üleminekut, mille tagab korralik hajutamine.

3. Arvesta nahatooniga
Silmade värvi kõrval ei saa mööda ka nahatoonist. Heleda nahaga naistele sobivad heledad toonid, samas kui juuksed on tumedad, võivad ka lauvärvid olla veidi tumedamad. Oliivikarva naha puhul hakkavad kõige paremini kaasa mängima pruunikad toonid, julgelt võib katsetada ka nahatoonist tumedamate värvidega. Päevitunud ja loomulikult jumeka nahaga naised võivad endale aga julgelt lubada sädelusega toone ja mängida kirkamate värvidega.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate