No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Miks te võite (ja peate) jooma ühe klaasi viskit päevas!

by - laupäev, veebruar 09, 2019



Viski – see on meie ajastu üks kõige populaarsematest alkohoolsetest jookidest. Ja viimastel aastatel on see maailmas kõige enim müüdute kangete alkoholide juhtpositsioonil. Selle joogi tohutu populaarsus on tingitud sortide mitmekülgsusest, tüüpidest, erinevatest lisanditest, segudest – Kanada, Iiri viskist, kuni Tennessee burboonini. Kõigele sellele lisage fakt, et viskil on palju ravitoimeid, mis seletab miks viski on praegusel ajal – kangete alkoholide kuningas. Sajandeid kasutati peamiselt ainult meditsiinis. See oli populaarne rõugete, seedehäirete, köha, tuberkuloosi, koolikute ja paljude teiste probleemide ravimisel. Isegi „kuiva seaduse ajal“ lubas valitsus kaubelda viskiga litsentseeritud apteekidel, muidugi pidi selle ostmiseks olema arsti poolt väljastatud retsept. Selle joogi raviomadused olid üldiselt tunnustatud, nii et näiteks köha puhul oleks arst teile ilmselt määranud viski. Allpool on välja toodud mõned viski raviomadused.

Aitab vältida rasvumist. Viski sisaldab endas 0% rasva, 0% kolesteriini aga selles sisalduvad süsivesikud ja kalorid lahustuvad selle asemel, et ladustada teie kehas. Viski mõjub positiivselt seedimisele, hoiab ära ülesöömise, mis omakorda soodustab kehakaalu langust.

Parandab südameveresoonkonna tööd. Lõõgastades veresoonte seinu, takistab sinna kolesteriini kogunemist. Peale selle aitavad viskis leiduvad antioksüdandid alandada südameinfarkti või insuldi riski, vähendades halva kolesteriini lipoproteiini taset, sel ajal suurendades hea kolesteriini lipoproteiini taset.

Vähendab vähki haigestumise riski. Viski sisaldab rohkem antioksüdante kui punane vein. Peale selle, leiti selles joogis ellagic hapet, mis takistab DNA-l kokkupuudet vähirakkudega. Samuti aitab see kaitsta organismi keemiaravi kahjulike mõjude eest.

Mõjub positiivselt aju tööle ja soodustab mälu paranemist. Kõik need eelpool nimetatud antioksüdandid ravivad aju parandades vereringet. Samuti on leitud seos viski tarvitamise ja alzheimeri tõve ning dementsuse riski vähendamise vahel. Kuigi selle protsessi täpsemaks uurimiseks on vajalikud täiendavad uuringud.

Viski aitab leevendada pingeid, stressi, lõdvestab lihaseid, parandab vereringet ja parandab teie enesetunnet. Selle joogi madal suhkrusisaldus lubab tarvitada seda inimestel, kes kannatavad diabeedi all. Viski tarvitamine ei põhjusta veresuhkru taseme tõusu. See jook parandab ka organismi võimet reguleerida insuliini ja glükoosi taset.

Need on vaid mõned näited, kuna viski võib aidata teie keha ja tervist. Nende tervendavate omaduste võti on selle targalt ning mõõdukas kasutamises. Mõõdukus on peamine reegel!



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate