No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

KANNUSED

by - laupäev, märts 01, 2014






Kannale tekib mõnikord ogataoline luumoodustis. Enamasti ilmub see jalale kohas, kus lihased kinnituvad pöiavõlvi toetavate sidekoeliste struktuuride külge, ent võib tekkida ka Achilleuse kõõluse juures.
Seda häda põhjustavad suurte koormuste all deformeerunud pöialuud ja -kõõlused. Mõnikord tuleneb see kehakaalu äkilisest suurenemisest ja väga harvadel juhtudel põetud nakkushaigustest.
Ogad tekivad, kui pöiasidemed on pidevalt üle koormatud või kui kantakse ebasobivaid jalanõusid, mis võivad põhjustada lampjalgsust ja luude deformeerumist. Kannused võivad olla väga valulikud ka siis, kui need polegi eriti suured.
Praegu ravivad arstid seda häda edukalt spetsiaalsete taldade abil.
Profülaktikaks võib õhtuti teha väsinud jalgadele suvalises vahekorras võetud soola, joodi ja soodaga sooje vanne.
Rahvameditsiin tunneb selle haiguse vastu veel ühte vahendit.
Murdke õitsvaid sirelioksi, kuivatage neid päikesepaistelises kohas ja valmistage tõmmis.
Selleks tuleb võtta üks osa õisi ja kümme osa 40% piiritust ning lasta 8-10 päeva suletud nõus pimedas kohas seista. Kannuse raviks võtke eriti tugevate valude korral 2 korda päevas pärast sööki 20 tilka tõmmist (vajaduse korral võib tilkade arvu suurendada 30-ni) ja hõõruge sellega 3 korda päevas haiget kohta ka väljastpoolt. Eriti rasketel juhtudel võib teha kandadele ööseks samast tõmmisest kompressi.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega            

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate