Hõrk kirsipirukas.
Piruka valmistamine on väga lihtne ja on väga maitsev.
Koostis
- 2 muna
- 1 tass suhkrut
- 1/2 tl. Soodat või 1,5 tl. küpsetuspulbrit
- 200 grammi hapukoort (20%)
- 100 võid (või margariin)
- 1,5 gr vaniljesuhkur(lusika otsaga)
- 1,5 tassi jahu (240 ml klaasist)
- 1 purk kirsikompoti (kirss, kivideta) 350 gr netto või külmutatud 300-400 gr
Ettevalmistus:
1. Esimesena kurna kirsid, lasta hästi nõrguda - peaaegu kuivaks ( kuivata köögipaberil) ning seejärel segada veidi tärklise või jahuga, kui külmutatud marjad siis ära lase sulada vaid puista üle tärklisega.
2. Sulata või.
3. Võta suur kauss, käsitsi vispeldades klopi lahti munad ja suhkur
4. Lisa kaussi või, hapukoor, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, jahu ja segada. Tainas peaks olema konsistentsilt nagu paks koor.
4.Vala taigen vormi (vorm- diam 24 või 20 X 25) laota kirsid ühtlaselt ja vajutage kergelt tainasse.
5.Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35-40 minutit või rohkem sõltuvalt oma ahjust. Kontrolli kuiva hambaorgiga või tikuga. Kui külmutatud marjad siis on küpsetusaeg pikem.
6. Kui kook on jahtunud puista peale tuhksuhkrut.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.