Linnupiima tort
Taigen
Muna 4 tk
jahu 1 tkl (200ml)
suhkur 1tkl (200 ml)
vanilje suhkur 1tl
võid määrimiseks.
Kreem
Piima 1 tkl
koorevõi 300g
10 muna
Kreem
Piima 1 tkl
koorevõi 300g
10 muna
2 tkl suhkrut
40g granuleeritud zelatiini
1 spl karulijahu
3 tl vaniilje suhkrut
Glasuur
60%gr tume šhokolaad 150-200g
50 gr.võid
Valmistus(taigen)
Kloppige suhkur ,vanilje suhkur munadega valgeks massiks, lisage sõelutud jahu ja segage ühtlaseks massiks.
Küpsetus- määrige sügav koogivorm võiga, raputage sinna jahu ja valage sinna 1 cm kihina taigent, silu taigen pealt siledaks.
Pista eelsoojendatud ahju ja küpseta 180 kraadi juures 7-10 min.
Kook on valmis siis, kui hambaork jääb välja võttes kuivaks. Valmis kook jahutage ja lõigake horisontaalselt pooleks.
Kreem-
Kreem-
kreemi jaoks eemaldage munakollased valgetest, tärklis segage 1 spl. veega
sügavas kuumakindlas kausis sega ära munad ja üks klaas suhkrut, koos vaniljesuhkruga, lisage segades juurde piim ja seejärel tärklis. Kloppige ühtlaseks massiks, seejärel kauss keeva veega poti peale ja keetke ühtlaseks paksuks massiks.
Lisage juurde sulatatud või ja lööge mikseriga vahtu
zelatiin lahustage 150 g vees ja jätke umbes 20 min. (paisuma), siis soojendage seda vesivannis, kuni täieliku lahustumiseni.
Munavalged kloppige kl.suhkruga, ühtlasejoana lisa sinna juurde zelatiin, lisa sinna juurde valminud kreem ja sega kokku.
Koogi alumine pool asetage suuremasse kaussi, lisage peale peale kreem ja sinna omakorda koogi ülemine pool. Pane 4-5 h. külmikusse hanguma
šhokolaad sulatage ja segage võiga, valage hangunud tordile peale ja määrige külgedele, jätke veel tunniks
külmikusse.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.