Mahlad toovad tervise.
Mahl ergutab laiska
magu ning paneb seedimise paremini tööle. Need, kel probleemiks
ülihappesus, võiksid mahla lahjendada vähese veega.
Mahl on ka hea
väsimuse peletaja, on unetuse ja isutuse ning töövõime languse vastu
väga arvestatav jook. Klaas apelsinimahla annab päevas vajaliku
C-vitamiini koguse.
Mahl tugevdab organismi kaitsevõimet
Naturaalses mahlas on erinevaid vitamiine,
eriti rohkesti aga C-vitamiini, mis on tuntud ka kui organismi
kaitsejõu tugevdaja. C-vitamiin aitab keharakkudel kahjustavate ja
stressi tekitavate hapnikuosakestega võidelda, olles väärtuslik
antioksüdant. C-vitamiinirikast apelsinimahla peaksid jooma suitsetajad,
sest nemad vajavad C-vitamiini mitmekordses annuses.
Kasulikud mahlad ja mahlasegud.
Tomatimahl on tõhus eesnäärmehaiguste, sh eesnäärmevähi ennetaja.
Marjamahlad aitavad ennetada kroonilisi südamehaigusi ja vähki.
Õun + kurk + seller – väldib vähki, vähendab kolesterooli, vähendab maoärritust ja peavalu.
Tomat + porgand + õun – parandab nahavärvi ja kõrvaldab halba hingeõhku.
Apelsini + ingveri + kurk - parandab naha jumet ja alandab keha temperatuuri.
Ananass + õun + arbuus – viib kehast soolad välja, annab toitu põiele ja neerudele.
Õun+ kurk + kiivi - parandab naha värvi.
Pirn + banaan – reguleerib veresuhkru taset.
Porgand + õun + Pirn + Mango – vähendab vererõhku ja võitleb ühise oksüdatsioonikoefitsiendiga organismis.
Osast köögiviljadest
valmistatakse mahla üksnes ravi eesmärgil, nagu kartulist mao- ja
kaksteistsõrmikuhaavandi raviks või kurgist liigse vedeliku
väljutamiseks. On haigusi, mille raviks sobivad mitmed köögiviljamahlad
või segud nendest.
Alljärgnevaid mahlu võiks raviotstarbel juua kaks kuud järjest pool klaasi päevas.
- Artriit: porgandi-, spinati-, peedi- ja sellerimahl.
- Südamehaigused: kõrvitsa-, porgandi-, peedi-, tomati-, kurgi-, spinati- ning kapsamahl.
- Allergia: porgandi-, peedi-, kurgi- ja spinatimahl.
- Astma: porgandi-, selleri- ning redisemahl.
- Pahaloomulised kasvajad: porgandi-, kapsa-, spargelkapsa- ja lillkapsamahl.
Kodus joogiks või raviks valmistatud köögiviljamahlu tuleb alati lahjendada veega, enamasti piisab suhtest 1 : 1.
Alljärgnevaid mahlu võiks raviotstarbel juua kaks kuud järjest pool klaasi päevas.
- Artriit: porgandi-, spinati-, peedi- ja sellerimahl.
- Südamehaigused: kõrvitsa-, porgandi-, peedi-, tomati-, kurgi-, spinati- ning kapsamahl.
- Allergia: porgandi-, peedi-, kurgi- ja spinatimahl.
- Astma: porgandi-, selleri- ning redisemahl.
- Pahaloomulised kasvajad: porgandi-, kapsa-, spargelkapsa- ja lillkapsamahl.
Kodus joogiks või raviks valmistatud köögiviljamahlu tuleb alati lahjendada veega, enamasti piisab suhtest 1 : 1.
Kasutatud allikad - Maaleht.ee ja Kliinik.ee
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.