Maailma parim rabarberikook
Täna sai tehtud ühte väga maitsvat rabarberikooki .Kindlasti jääb see retsept minu lemmikute hulka.
Eks temaga jahmerdamist veidi on, aga asi on seda kuhjaga väärt.Selles koogis on kõike- krõbe põhi, hapukad rabarberid, vaniljene kreemikiht ja õhuline munavalgevahukiht. Kuna algses retseptis oli ricotta, siis selle asendasin tavalise kohupiimapastaga.
Taigen
200 gr. jahu
50 gr.suhkrut
pisut soola
100 gr. külma võid
1 munakollane
1 spl. (maitsestamata) jogurtit
Täidis
700gr tükeldatud rabarberit
500 gr.(ricotta) kohupiimapastat
100 gr suhkrut
1 muna
1spl vaniljesuhkrut
Beseekate
150 gr suhkrut
3 munavalget
1 tl sidrunimahla
1. Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldatud või, ning mudi tainast, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks massiks. Tee taignast pall ja pane see toidukilesse panduna 30 min. külmkappi.
2. Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad välja tuleks ca 10 min. pärast kurna üleliigne mahl välja.
3.Rulli taigen jahusel pinnal õhukeseks. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja pane rullitud taigen nii põhja ja külgedele. Eelküpseta põhja 180C juures 5 minutit, nüüd laota rabarberitükid peale ja küpseta veel 15 minutit.
4. Sega kokku kohupiimapasta, muna, vanilje ja rabarberist eemaldunud vedelik. Vala segu rababarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
5. Kui kook on peaaegu valmis,( nii et täidis ei ole enam vedel) vahusta munavalged suhkru ja sidrunimahlaga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid, kuni vahu tipud pruunikas-kuldseks tõmbuvad.
Lase jahtuda.
Allikas - http://crystels.blogspot.com/
Pilt - retseptiklassika.
1 comments
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
VastaKustutaMärkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.