No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

25. juuli - Karusellipäev

by - kolmapäev, juuli 24, 2024


Kui mõtleme karussellidele, mõtleme kaunilt kujundatud hobustele, mille keskele on paigaldatud kuldsed metallpostid ja mida saadab tsirkusemuusika. Alates 1800. aastate algusest on karussellid seotud lastega, kes naeravad ringi sõidavad. Nii et kinnitage rihmad ja nautige sõitu karuselliga.

Karussellipäeva eesmärk on austada seda uskumatut leiutist. See on üks koheselt äratuntavamaid laadaplatsi ja lõbustuspargi sõite. Karussell on omamoodi lõbustusvahend, mis koosneb ringikujulisest pöörlevast platvormist, millel on istmed sõitjatele. Traditsiooniliselt oleksid need istmed puidust hobused või muud loomad. Küll aga oleme näinud üle maailma erinevaid temaatilisi karusselle.

Karusselli ajalugu

Üks esimesi karusselli ideekavandeid oli aastal 500 pKr Bütsantsi impeeriumis, mis kujutab keskposti küljes rippuvaid rattureid kandvaid korve.Seal istumine nõudis suurepärast ratsutamis oskust. Tegelikult pärineb sõna karussell sõnast "garosello" itaaliakeeles ja sõnast "carosella", mis on hispaania keeles. See tähendab "väike lahing". Seda kasutasid ristisõdijad 12. sajandil Araabia ja Türgi ratsameeste lahinguvalmistamise harjutuste ja sõja mängude juures.

18. sajandi alguses loodi ja kasutati karusselle Inglismaal ja Kesk-Euroopas mitmetel erinevatel kokkutulekutel ja messidel. Kuid alles 1840. aastatel lõi Franz Wiesenoffer Ohio osariigis Hessville'is Ameerika Ühendriikides esimese karusselli, millisena me seda praegu teame. Kahjuks aga Ta ei patenteerinud disaini ja seega ei peeta teda ametlikult selle loojaks.Aastast 1871 peetakse USA patendiameti ametlikuks kaasaegse karusselli leiutajaks William Schneiderit Davenportist, Iowast, kes patenteeris karusselli.
Karussellipäeva eesmärk on hoida karussellid töös ja säilitada nende ajalugu.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate