No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

6 looduslikku viisi armide raviks.

by - esmaspäev, mai 05, 2014


Peaaegu igal inimesel on kehal mõni arm, millest ta sooviks vabaneda. Armide tekkeks on olnud palju põhjusi, erinevate vigastuste, õnnetuste ja nahahaiguste nagu akne või mõne ekseemi tõttu. Kuid paljud ei tea, et armidest võib vabaneda looduslikul teel.

Kuusevaik

Kuusevaik on üks parimaid nii lahtiste haavade parandajaid (samuti on see hea ravim roosist lahti saamiseks). Kuusevaik seob hästi haava ääred kokku ja isegi arme ei jää, või siis väga vähesel määral.
Retsept - aja kuusevaik soojaks st. vedelaks ja määrida otse haavale peale, parim kinni sidumis materjalid on kuuseoksad, teelehed aga võid ka tavalise sidemega kinni siduda. Hoia seda peal 3 päeva ja kui leiad et haav pole veel piisavalt terve, korda protseduuri.


Munavalge

Munavalgel on tugevad tervendavad omadused, mis aitab ravida löövet ja muuta selle ka vähem nähtavaks. Munavalge on täis valke ja aminohappeid, mis pinguldavad poore.
Retsept: Vahusta 3 munavalget tugevaks vahuks. Kanna sõrmedega munavalge probleemsele piirkonnale. Lase sellel kuivada paar minutit ja seejärel loputa sooja veega. Tehke seda 2-3 korda nädalas.

Söögisooda

Söögisoodaga saab eemaldada surnud naha ja armid muutuvad vähem nähtavaks. Söögisooda on tekstuurilt teraline, kuid mitte liiga, et olla nahale kahjulik. Kandke soodat nahale õrnalt ringikujuliste liigutustega, see toimib koorivalt aga ei tekita põletikku või ärritust.
Retsept: Segage teelusikatäis söögisoodat veega, kuni tekib pasta taoline mass. Hõõru väga õrnalt masseerides pasta nahale ja lase seista üks minut, seejärel loputa sooja veega. Kui nahk jääb peale seda kuiv, siis võite peale panna natukene koosõli ja masseerida see ilusti sisse. See on suurepärane alternatiivkreem.

 Sidrunimahl

Sidrunimahl sisaldab alfahüdroksüülhappeid, mis on nahale raviva toimega. Sidrunimahl eemaldab surnud naharakud ja aitab uutel rakkudel kasvada ning annab nahale elastsuse tagasi. Sidrunimahl on ka looduslik valgendi, mis aitab pleegitada arme.
Retsept: armide pleegitamiseks, puhasta nahk hoolikalt. Siis pane 1 tl sidrunimahla vatipadjale ja hoia armilisel piirkonnal. Loputa peale 8-10 minutit. Sidrunimahl võib naha muuta päikese suhtes tundlikuks, seega kasutage pärast kompressi päikesekaitsevahendeid.

 Mesi

Mesi on on väga hea naha niisutaja ja toetab naharakkude uuenemist. Meel on antibakteriaalne toime ning ravib põletusi, infektsioone, aknet ja arme.
Retsept: Segage 1 tl kaneeli, muskaatpähklit, sidrunimahla ja mett. Kata sellega oma nähu ja hoia 15-20 min. Seejärel loputa sooja veega. Tee seda 3-4 korda nädalas ja armid kaovad enne, kui arugi saad.

 Aaloe mahl

Aaloe leevendab naha põletikku, tugevdab immuunsüsteemi ja parandab kahjustunud kudet. Aaloe regulaarne kasutamine tagab elastsema naha, vähem paistetust ja uute rakkude tekke. Aaloe tooteid saab osta ka apteegist aga parem ostke endale aaloe taim.
Retsept: Kasutades aaloe taime, murra leht ja hõõru geelitaoline eritis nahale. Lase kuivada 30 minutit ja seejärel pese sooja veega maha. Tee seda iga päev ja armid vähenevad kiiresti.

Ole armide ravil järjekindel ja lõpuks näedki tulemusi.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate