neljapäev, 22. mai 2014

Rabarberi - toorjuustukook




Mure põhi ja kreemjas kate hapukate rabarberitega on hästi kokkuklappiv kooslus, mida tasub kevadisel rabarberiajal kas või mitu korda nädalas küpsetada. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Mõõda kaussi toasoe või ja toorjuust. Hõõru ühtlaseks ja sega hulka kuivained. Lisa muna ja sega ühtlaseks.

2. Määri 20x28 cm või 26 cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa kergelt jahuga üle.

3. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane peale küpsetuspaber koos raskusega.

4. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 10 minutit, võta raskus pealt ja küpseta veel 5 minutit.

5. Sega koor, toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala põhjale. Tükelda rabarberivarred ja laota täidisele.

6. Küpseta kooki 180-kraadise ahju allosas veel 30–35 minutit. Lase jahtuda ning raputa peale tuhk- või pärlsuhkrut.


Allikas
toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.