No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Rabarber- mitte ainult söögiks.

by - esmaspäev, mai 19, 2014



Mida teha, kui kõikvõimalikud rabarberiga koogid-joogid on järele proovitud, kuid rabarber aias endiselt jõudsalt vohab? Siin üllatuslikke ideid, kuidas rabarberit hoopis söögiväliselt kasutada! 

1. Keedukannu katlakivi eemaldaja. Kodukeemia asemel tükelda keedukannu üks rabarberivars ja täida kann veega. Lase veel keema tõusta ja seejärel jahtuda. Lase veel keema tõusta ja taaskord seista. Rabarberis sisalduvad happed löövad katlakivi lahti.
2. Sipelgaradade takistus. Rabarberis sisalduvad ained hoiavad sipelgad eemal — haki rabarberivarred või lehed ja aseta need sellistele kohtadele, kus sipelgad oma radu teevad.
3. Saunaalus. Kui rabarber on suureks kasvanud ja lehed juba suure liua mõõtmeid võtavad, kasuta neid ühekordse saunaalusena. Rabarberilehed on piisavalt tugevad, et ühe inimese saunaskäigule vastu pidada ja saunaleili kuumus tagumikust edukalt eemal hoida.
4. Kõhulahtisti.Ravimina kasutatakse ka juuri, millest peale kuivatamist teha pulber, mis sobib hästi lahtistina (1 noaotsatäis korraga).

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate