No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kassid on neljajalgsed doktorid.

by - laupäev, mai 10, 2014

Kassidel on ajaloo vältel inimestega välja arenenud huvitav suhe, mis sai alguse sellest, et nad aitasid inimese toiduvarusid näriliste eest kaitsta. Mõned kultuurid on pidanud kasse pühadeks loomadeks, kes teavad iidset tarkust.

Inimesed, kellel on kodus kass, pöörduvad arsti poole kordades harvemini kui ülejäänud. Kõik teavad ilmselt, et tasub vaid puudutada sooja ja nurruvat kiisut, kui raske päeva pinged kaovad. Otsekui haihtuvad iseenesest, ning sünnib ime — hetkega saabub rahu. Ega asjata nimetata kassi neljajalgseks doktoriks. Nad leiavad eksimatult meie valutava koha ning sätivad end mugavalt sinna peale lamama, sageli veel ka käppadega haiget kohta masseerides.

Uuringud on näidanud, et kassi energeetika on kõikide teiste koduloomade energeetikast inimese omale kõige lähedasem.

Küllap on paljud tähele pannud, et kass seab end kõige sagedamini meie jalgadele, kõhule või õlgadele. Pärast paljusid eksperimente on spetsialistid tulnud järeldusele, et neljajalgne doktor tervendab kõige edukamalt liigesepõletikke ning günekoloogilisi haigusi. Ent need pole kaugeltki ainsad terviseprobleemid, mille puhul ravitseja-kass aidata saab.

Idamaade ravi

Idamaade meditsiini pooldajate arvates aitavad kassiteraapia seansid taastada yin ja yang harmooniat ning energeetilist tasakaalu, mille puudumine kutsub esile haigusi.

Vastavalt idamaade meditsiinile on ühtviisi kahjulik nii energia üleküllus, kui ka puudus. Yang-haigused on seotud energia üleküllusega — näiteks insuldid, infarktid, kõrgenenud vererõhk, osteokondroos. Yin-haigused aga energeetilise nõrkusega — südame- ja neerupuudulikkus, neurasteenia, krooniline väsimus.

Idamaistel ravijatel on olemas isegi spetsiaalne metoodika „sabaga arsti“ efektiivseks kasutamiseks. Näiteks yin-haiguste puhul soovitatakse kassi pea asetada inimese keha vasakule poolele, saba aga paremale. Yang-haiguste puhul — vastupidi.
Kui sa nüüd asud tõepoolest oma kodutohtri „teeneid“ kasutama, pea meeles, et ravi edukus sõltub paljuski ka loomakese karva värvist. Nii arvatakse, et mustad kassid vabastavad omanikud negatiivsest energiast, ravides yang-haigusi. Valged aga lisavad inimesele puuduvat energiat yin-haiguste puhul. Punased kiisud laevad positiivset energiat ja parandavad emotsionaalset seisundit. Hallidel on aga võrdselt nii mustade kui ka valgete kasside võimed.

Erinevad kassitõud ja haiguste ravi

Vastavalt oma individuaalsetele omadustele mõjutavad inimese organismi erinevalt.
Siberi, angoora, pärsia ja birma kassid ning norra metskassid
Oma pika karvaga ületamatud psühhoterapeudid ja neuropatoloogid. Nende „patsientideks“ on inimesed, kes kannatavad unetuse, ärrituvuse ja depressioonide all. Pärsia kassidel on lisaks veel mõjuvõim liigesevalude ja osteokondrooside üle.

Sfinks, siiami, abessiinia, tongkingi, korat ja egiptuse mau
— kõik need kassitõud on lühikesekarvalised või hoopis karvadeta ning reeglina saavad nemad kõige paremini hakkama seedetrakti ning kuse-ja suguelundite süsteemidega: gastriidid, koliidid, maksa- ja neeruhaigused ning günekoloogilised probleemid.

Briti, eksootiline lühikarvaline, šoti lontkõrvaline, bengaali, vene sinine — need on „plüüsist“ karvkattega kassid, kelle profiiliks on kardioloogia. Nemad oskavad ära võtta valusid südames.
 
Kaslasi on pikka aega ümbritsenud müstika.
 Paljud legendid räägivad kasside võimest näha rohkemat kui inimesele nähtav valgusspekter ning jälgida teistsuguseid sagedusi või olendeid tegutsemas.
Kassi nurrumisel on tervendav vägi!
Kassid tekitavad nurrudes vibratsioone, hiljutised uuringud kassi nurrumise võnkesageduse (20–140 Hz) kohta näitavad, et sellel võib olla kehale raviv toime – sealhulgas stressi maandav, hingamisprobleemide korral aitav, vererõhku alandav, mõjub tervendavalt lihaste ja kõõluste vigastuste korral. Veel on nurrumisel põletike paranemist kiirendav ja luid tugevdav mõju ning lisaks olla kassiomanikel 40% vähem riski südameatakki saada.


Vastastikune armastus

On tõsi, et armastus teeb imesid. See käib ka koduse kassi kohta. Loom ei kannata tarbijalikku suhtumist endasse. Ent see hell ja uhke olend on võimeline ennastsalgavateks tegudeks oma armastatud peremehe heaks. On teada juhtumeid, kui koduloomad on ravinud terveks inimesi väga rasketest haigustest. Seejärel on nad vaevelnud ise, leidmata endas jõudusid taastumiseks. Vastastikune usaldus ja armastus on kassiteraapias hädavajalik tingimus.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate