No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuidas valida küpset mangot.

by - pühapäev, juuni 09, 2013



Mango vilju on mitmesuguse kuju, suuruse ja värviga- kollasest kuni oranzi ja punaseni välja, värv sõltub enamasti vilja küpsuses.
Mangot ostma minnes vali terve ja tugev mädaplekkideta vili, mis vajutades veidi järele annab. Küpsust saabki kindlaks teha pigistades või nuusutades.Nuusutda tuleks mango tüveosa, kust küpsel viljal peaks olema tunda magusat lõhna.
Kui olete kogemata ostnud toore mango, hoidke teda toasoojas ( parim oleks küll 12-13 kraadi) kuni ta küpseb.
Küpset vilja võib enne söömist 2-3 päeva külmkapis hoida, aga loota, et valmimata vili seal valmiks on asjatu.
Värvi järgi ei saa mango küpsust kuidagi hinnata, kuid eelistada tuleks siiski rohelisemat värvi vilju- need on magusamad.Mango peab olema veidi pehme, kuid plekkidega vili võib olle üle valminud ja viljaliha tumedaks tõmbunud.
Mangod peavad saama hingata ja seetõttu neid kilekotis kaua ei maksaks hoida.
Kui vili vajab järelvalmimist, võib teda säilitada paberkotis, koos banaani või kiiviga.

Enne mango lõikamist pese neid hoolikalt ja kasuta lõikamisel puhast ja teravat nuga.
Kui vilja süüa tahad, lõika kõigepealt ära mõlemad otsad. Edasi eemalda noaga koor  ja lõika neljast küljest ära tükk viljaliha. Nüüd võib omakorda lõigata tükkideks ja kasutada mangot magustoitudes, püreedes, või salatites, kompottides. sama hästi võib viljaliha lihtsalt ära süüa.


Allikad- ohtuleht.ee ja tarbi.24

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate