No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Aedmarjade ravivad omadused

by - teisipäev, juuli 08, 2014





Maasikas

„parim raviv mari“; reguleerib ainevahetust (sh. joodi vahetust kilpnäärmes); põletikuvastane vahend; soodustab toksiliste, mürgiste ainete ja kivide (neerudest, maksast, sapipõiest) väljaviimist organismist; lahustab hambakive, kõrvaldab närvipingeid; vähendab glükoosi sisaldust veres; stimuleerib vereloomet ja puhastab verd; reguleerib seedetrakti tegevust; takistab hästi ateroskleroosi teket ja vererõhu tõusmist; aitab ravida podagrat (võimeline isegi likvideerima soolade ladestumist), artriiti, artroosi, tonsilliiti; aitab ravida südame-, maksa-; sapiteede-, naha- ja liigestehaigusi; aitab ravida suu limaskestade põletikku, ateroskleroosi, kõrget vererõhku, maohaavandeid, suhkruhaigust, neurasteeniat, unetust, bronhiiti, astmat, aneemiat, tonsilliiti. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Must aroonia

“ainulaadne terapeutiline vahend”; hea põletikuvastane, antibakteriaalne ja suurepärane desinfitseerimisvahend: taastab organismi immuunsüsteemi kaitsemehhanisme; normaliseerib ainevahetust, vere hüübimise süsteemi ja endokriinnäärmete tegevust; reguleerib menstruaaltsüklit, suurendab toituainete jäätmete väljaviimist organismist; puhastab neerusid, sapipõit ja sapiteid kividest; vähendab kolesterooli taset veres; suurendab mao mahla sekretsiooni; peatab verejookse; kõrvaldab spasme; tugevdab veresoonte seinu; suurendab vastupanuvõimet külmetusele; piirab söögiisu; aitab hästi ravida köha, kroonilist tonsilliiti, kilpnäärme ja maksa haigusi, madala happesusega gastriiti, kõhukinnisust, asteeniat, reumat, hemorroide, kõrget vererõhku, ateroskleroosi, aneemiat, podagrat, reumat, mitmeid vähivorme. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide (eriti P) ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.

Must sõstar

Hea põletikuvastane vahend; tugevdab kapillaare ja tervet organismi; toniseerib südame-veresoonkonna süsteemi tööd; normaliseerib neerupealsete tegevust; kõrvaldab peavalu, valud liigestes ja lihastes; vähendab turseid; soodustab kusihappe väljaviimist, kivide lahustamist neerudes ja põies; stimuleerib seedetrakti tegevust, takistab ateroskleroosi, podagra ja osteoartriidi, külmetus- ja infektsioonhaiguste teket; aitab ravida seedetrakti- (krooniline kõhulahtisus, maohaavandid), südame-, maksa- , neeru-, põie-, kuseteede-, naha-, sugu- ja silmahaigusi, kroonilist köha raskelt eralduva rögaga, läkaköha, kroonilist tonsilliiti, aneemiat, artriiti, reumat, osteohondroosi, suhkruhaigust, urineerimise peetust; kõrvaldab hääle käheduse. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete allikas.

Punane sõstar

Viib hästi välja organismist mustust ja toksiine; palavikku alandav ja higistamise vähendamise vahend; seob ja viib välja üleliigse kolesterooli; aktiveerib soolestiku tegevust; suurendab söögiisu; kõrvaldab okse tunde, iivelduse, kõhukinnisuse; ravib hästi neeru- ja maksahaigusi, reumat, ateroskleroosi. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.




Aedvaarikas

Tugevdab organismi; hea skleroosi- ja põletikuvastane vahend; tugevdab hästi immuunsüsteemi ja vastupanu külmetusele; kõrvaldab ainevahetuse häireid; puhastab verd; normaliseerib seedetrakti tegevust; tugevdab igemeid; aitab normaliseerida hingamist; parandab und; aitab verejooksude ja raskete menstruatsioonide puhul; kiirendab kainestumist; aitab hästi ravida grippi, angiini, astmat, kõhulahtisust, neeru- ja suhkruhaigust, aneemiat, hemorroide, neuralgiat, aknet ja nahalöövet, konjunktiviiti. Makro- ja mikroelementide, orgaaniliste hapete, vitamiinide ja teiste bioaktiivsete ainete (sh looduslike antibiootikumide) allikas.


Karusmarjad
Nemad meenutavad oma toitaineliselt koostiselt veidi maasikaid ja jõhvikaid. Neis sisalduvatel bioflavonoididel on pärmseeni maha suruvad ning põletikuvastased omadused. Samuti võivad neis sisalduvad ühendid vähendada veresuhkru taset ning suurendada insuliini sünteesi.Mari sisaldab 83% ulatuses vett, ligikaudu 7% suhkruid, rasva- ja proteiinikogused jäävad alla ühe protsendi. Rikkalikult leidub C-vitamiini, sidrunhapet, looduslikult tarretava toimega kiudainet pektiini ning südamele kasulikku kaaliumi.
Osade allikate väitel ei vähene karusmarjade C-vitamiini sisaldus nende kuumtöötlemisel.


Valge sõstar.
Marjad valgel sõstral ei sisalda niipalju askorbiinhapet, kui punasel sõstral. See seletabki dessertmaitset erinevatel sortidel- valge, kollakasvalge, kerge kreemjas sõstar. Valge sõstar sisaldab rohkem kaltsiumi ja magneesiumi kui punane sõstar. Marjades on rikkalik valik inimesele vajalikke ja olulisi bioloogiliselt aktiivsed ained ja antioksüdante, vitamiine, suhkruid, happeid.
Sõstras on valuvaigisti ja isegi kasvajavastane toime. Värske marjad aitavad alandada vererõhku.

Marjade koostises on oluline pektiin, mis aitavad kehast eemaldada toksiine, kahjulikke või radioaktiivseid aineid. Abi keha puhastamisel, parandab maksa, neerude, veresoonte tööd.
Värsked sõstrad on head neile, kes põevad diabeeti. Sõstarde mahl taastab organismi peale operatsioone, ning on hea vastumürk igale toidumürgitusele. Samuti hea vahend iivelduse vastu.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate