©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Rabarberi siirup

by - kolmapäev, mai 27, 2015



RABARBERI SIIRUP.. MMM..just täpselt mmm… kui hooajal on pakkuda midagi nii head, siis tuleb seda kogu täiega ära kasutada…
Rabarberi siirup on rootslaste lemmik siirup...ja see on valmistatud puhtast Eestimaa loodusest.
Siirupist saab teha maitsvat morssi, saab lisada kokteilide juurde, magusat teed, jäätise, või magustoitude sisse.
Selleks et seda head siirupit saada, võid selle ise teha ja see pole üldsegi raske!

Siirupi jaoks on vaja:

1 kg. rabarbereid
400 gr suhkrut
500 ml vett

Vala külm vesi rabarberi viiludele ja hoia kuni järgmise päevani. Keeda ja kurna. Lisa saadud mahlale suhkur ja kuumuta keema. Vala kuumalt purkidesse või pudelitesse ja sulge õhukindlalt, kui soovid siirupit säilitada.
Sobib tarvitada kohe või säilitada pikemaks ajaks.

Rabarberi siirup nr.2

700 g rabarberit
250 g suhkrut
250 ml vett


Lõika rabarber õhukesteks viiludeks, koorida pole vaja. Pane kõik koostisained potti, lase keema tõusta ja u 5 minutit tasasel tulel podiseda, kuni rabarber on lödi. Kurna läbi tiheda sõela ja suru lusikaga vedelik välja.
Järelejäänud moosi laadset rabarberi massi saad kasutada koogi või muffinite tegemiseks. Villi siirup pudelisse ja säilita külmkapis.

You May Also Like

0 kommentaari

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate