Aprikoosimaitselised roosisaiad.
Kuue roosi tegemiseks -
Läheb vaja
Pärmi-lehttaigent
2 (punast) õuna
1/2 sidrunit
3 supilusikat aprikoosimoosi
vett
kaneeli
(suhkrut)
Lõika õun pooleks, eemalda südamik, viiluta õhukesteks viiludeks.
Võta poole sidruni mahl, pigista kaussi. Nüüd pane õunatükid sinna sisse ja aseta mikrolaineahju umbes 3 minutiks. Kurna õunaviilud.
Võta kauss, kuhu paned 3 spl. ilma tükkideta aprikoosimoosi, lisa juurde 2 spl. vett. Aseta minutiks segu mikrolaineahju. Võta välja ja sega veelkord hästi läbi.
Aseta sinna peale üksteise kõrvale õunaviilud, nii, et üks äär on teise peal. Lisa peale kaneeli(suhkrut).Jäta taigna lõppu ca 1 cm vaba ruumi, et oleks hea taigen kokku suruda.
Murra taigen pooleks ja hakka otsast kokku rullima
Rulli kokku ja lõpus ühenda taignane pind ning saades lõpus ilusa "roosi" kuju.
Võta muffini vorm ja pane "roosikesed" sinna sisse.
Küpseta ahjus 220C umbes 35-40 min. või kuni kuldpruuniks saamiseni. Peale jahtumist puista üle tuhksuhkruga.
Vaata ka videot tegemisest.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.