©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Aprikoosimaitselised roosisaiad.

by - esmaspäev, aprill 20, 2015



Kuue roosi tegemiseks -
Läheb vaja
Pärmi-lehttaigent
2 (punast) õuna
1/2 sidrunit
3 supilusikat aprikoosimoosi
vett
kaneeli
(suhkrut)

Lõika õun pooleks, eemalda südamik, viiluta õhukesteks viiludeks.
Võta poole sidruni mahl, pigista kaussi. Nüüd pane õunatükid  sinna sisse ja aseta mikrolaineahju  umbes 3 minutiks. Kurna õunaviilud.

Võta kauss, kuhu paned 3 spl. ilma tükkideta aprikoosimoosi, lisa juurde 2 spl. vett. Aseta minutiks segu mikrolaineahju. Võta välja ja sega veelkord hästi läbi.

Järgnevalt võta taigen, rulli ja lõika 6 riba, mis on igaüks 6 cm laiad. Määri ribadele aprikoosisegu.
Aseta sinna peale üksteise kõrvale õunaviilud, nii, et üks äär on teise peal. Lisa peale kaneeli(suhkrut).Jäta taigna lõppu ca 1 cm vaba ruumi, et oleks hea taigen kokku suruda.

 Murra taigen pooleks ja hakka otsast kokku rullima

Rulli kokku ja lõpus ühenda taignane pind ning saades lõpus ilusa "roosi" kuju.
Võta muffini vorm ja pane "roosikesed" sinna sisse.

Küpseta ahjus 220C umbes 35-40 min. või kuni kuldpruuniks saamiseni. Peale jahtumist puista üle tuhksuhkruga.

Vaata ka videot tegemisest.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate