No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Koduste vahenditega erinevate jalahaiguste vastu

by - neljapäev, aprill 09, 2015


Iidne tarkus ütleb, et enne voodisse minemist tuleb kindlasti pesta jalad, sest jalgade külge jäävad päeva jooksul mustus ja energia, on öösel voodis halvaks kaaslaseks. Mõned teadjad lausa kinnitavad, et vesi peseb maha halva informatsiooni ja inimene saab puhkama minna olla justkui süütu sülelaps
.

Paljud teadjamehed toovad välja jalahaiguste põhjused. Jalad näitavat, mis me tunneme või millises hingelises seisus me oleme. Näiteks kui veri jalgadest kaob, siis põhjuseks olevat ebakindlus ja tagajärjeks külmetavad jalad, ülearu higistavad jalad viitavad hirmule selle ees, mis tuleb ja ka liigsele emotsionaalsusele. Paistes jalad olevat neil, kes hoiavad kinni hirme ja pettumusi. Kestendav nahk jalgadel osutab sellele, et inimesel oleks vaja vanadest mõttemallidest vabaneda. Lampjalgsus tähendavat, et me ei tunneta piire eraelu ja avaliku elu vahel, aga kõrge tallavõlv tähendavat seda, et inimesel on piirid paigas ja kindlad. Ja lõpuks jalaluumurd tähendavat konflikti süvatasandil, st et inimene on kaotanud pinna jalge alt või ta hoomab, et teda vähe toetatakse. Kuidas me maailmas ringi liigume, sellised on ka me jalad.

TAKJAD KÜÜNESEENE VASTU

Sain oma küüneseenest lahti tavalise takjalehe abil. See peab olema värske ning mitte pestud, vaid lapiga puhtaks hõõrutud. Purustage selle sooned haamriga, rullige seda taignarulliga, pange jalg lehele, nii et var­bad ja lehe terav ots oleksid ühes suunas, keerake leheservad varvaste peale ja siduge kinni. Tehke sellist kompressi vähemalt kolm nädalat hommikul ja õhtul enne magamaminekut. Haige küüs muutub valgeks ja pehmeks, ning kasvab pikapeale normaalseks, kannad muutuvad aga takja mõjul roosaks ja siledaks.

VEEL KORD KÜÜNESEENEST ja erinevatest ravimeetmetest

Olen lugenud selle haiguse kohta palju retsepte ning soovitan teistele­gi neid, mis mind aitasid.

* Kastke varbaid (või sõrmi) mitu korda kange kohvi sisse - see aitab ka jalaseene ning kandade sarvestunud naha puhul.

* Segage võrdsetes kogustes 5% jooditinktuuri ja õunaäädikat ning määrige selle vedelikuga hommikul ja õhtul haigeid kohti.

* Hea vahend küüneseene vastu on ka teepuuõli. Määri  iga päev kahjustatud küünt, kuni haige koht välja kasvab.

* Hõõruge küünesse ja selle ümbrusse pika aja vältel jõhvikamahla. Mädapõletiku puhul pange ööseks peale hapukapsast.

* Põletage kuiv pöidlajämedune haavaoks ära, segage saadud tuha hulka sama kogus rukkijahu ja piimavadakut, et tekiks taignataoline mass, lisage 1 tl viina, pange haigele küünele ja siduge ümber linane lapp. Hoidke seda peal päeval ja ööl, vahetades kuivanud massi aeg­ajalt uuega.

* Pane klaasi maapähklivõid, sega äädikaga, lisa muna ja hoia siis pimedas kohas kuniks muna on lahustunud. Ja siis ongi salv valmis. Pane nakatanud kohale nii hommikul kui õhtul.

* Pange ööseks küünele tükike teeseent, sile pind ülespoole, katke kilega, siduge kinni ja jätke peale terveks päevaks. Neli päeva ei tohi käsi märjaks teha; pärast seda aurutage neid soolases vees, millele on lisatud boorhapet, ja lõigake küüned ära.

* Võib-olla õnnestub teil leida apteegist salvi, mille koostisse kuulu­vad vaha, väävel, vaskvitriol, kasetõrv, mesi ja päevalilleõli. Pange seda küüntele ja peske mõne aja pärast maha.

 Paksenenud kannad

*Lahjenda 30%-line äädikas pooleks veega, hõõru kannad sellega kokku. Paar õhtut teed ja ei juhtu justkui midagi, aga siis töötle kindlasti pimsskiviga, pärast kreemita ja vähem kui nädalaga on jalad korras.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate