No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

KODUSTE VAHENDITEGA HIGISTAMISE VASTU

by - kolmapäev, aprill 08, 2015



Higistamine on tegelikult loomulik ja isegi kasulik, sest viib organismist välja mürkaineid. 

Suured märjad laigud kaenla all, higistamine  on probleem, mis võib meid seada väga ebamugavasse olukorda. Antiperspirantide ja deodorantide abil saame küll ära hoida tugevama higilõhna ja suuremad plekid, ent täielikku kindlust need siiski ei paku. Samas võid  sa proovida koduste vahenditega higistamise vastu võidelda.
Siin on mõned võimalused.

SIDRUNIVIILUGA HIGISTAMISE VASTU
Üks soovitus sidruni- või laimiviil deodorandi asemel. Sidrunimahl peaks takistama higistamist. Proovi kohe järgi.
Vaja läheb 1 sidruni- või laimiviil. Pese ja kuivata korralikult kaenlaalused, hõõru viilu kaenlaalustele ja lase kuivada (st ära pane kohe käsi keha ligi, vaid hoia eemal, lastes mahlal imenduda ja kuivada). Peale kuivamist pühi õrnalt tsitrusevilja jäägid kehalt.
Higi ise on segu veest, sooladest, suhkrust ja orgaanilistest hapetest, millel ei ole lõhna. Aga kui sellega segada end soojas ja niiskes keskkonnas hästi tundvad bakterid, ongi kohe ebameeldiv lõhn olemas. Kuna nimetatud tsitruselised on ka antibakteriaalsed, siis ennetavad ja takistavad nad halva lõhna tekkimist.
Katse järel selgus, et ajutine tsitruse deodorant ei hoia keha küll kaua kuivana, kuid piirab bakterite aktiivsust ja takistab ebameeldiva lõhna teket. Kuivanud mahl kaenlaalustel ei kleebi ega nakku, seega on tulemus hea. Neile, kes ei higista kuigi tugevalt, on see ideaalne lahendus.



Kodune deodorant nelja koostisosaga.
 Sellest kogusest saab natukene rohkem kui ühe “Mennen” higipulga topsiku täis. Kasutan vana higipulga kesta ja iga kord, kui teen uue, lisan sildi, millega seekord pulk tehtud ning mis kuupäeval valmistatud. Saame selle ühe pulgaga läbi vastavalt aastaajale 3-5 kuud.

Segada omavahel tärklis ja sooda – võib kasutada ka kartulitärklist, sest maisitärklis võib olla GMO ja seda me teadlikult väldime. Kui tärklis ja sooda on kenasti läbi segatud, siis lisada sellele
kogusele 3 sl kookosrasva (kas pehmel või sulatatud kujul). Segada kogu mass ühtlaseks. Segamiseks on kõige parem kasutada käsi, aga võib ka lusikaga, kuidas kellelegi meeldib. Mina eelistan kätega segada. Segada seni, kuni moodustub ühtlane mass, mis jääb kokku. Kui tundub, et mass ei taha kokku jääda, lisage veel veidi õli, aga mitte palju. Vahetult enne kokkujäämist lisada eeterlik õli, kasutan kas lavendlit või palmarosa eeterlikku õli. Lavendlil on loomulik higi neutraliseeriv omadus, seega sobib see eeterlik õli ideaalselt deodorandi sisse. Eelnevalt peske ning kuivatage üks vana higipulga kest, kui seda ei ole, siis võite kasutada madalat laia avaga purki ning hiljem määrida valmis toodet kaenla alla sõrmedega (kui teete toote purki, siis võiksite kasutada rohkem kookosõli, saate pehmema segu). Kui on vana higipulga kest, siis suruge saadud mass sinna sisse ja asetage ööks tahenema. Hommikul olete valmis kasutama. Ma ei soovita valminud higipulka panna tahenema külmikusse, sest siis ei saa te oma pulka välja keerata, läheb liiga kõvaks. Toatemperatuuril tahenemisest täiesti piisab. Kui hommikul higipulka endale peaale määrida, siis õhtuks just lillelõhna järgi ei lõhna, aga higi järgi ka ei haise. Kuna see deodorant on puhas, siis laseb see nahal hingata ja päeva jooksul ka higistad, aga lõhn on neutraliseeritud. Kui tahad hoida endal deodorandi lõhna, siis võib seda päeva jooksul mitmeid kordi kaenla alla määrida. Vastavalt vajadusele siis. Selle deodorandi juures on hea veel see, et kui tahad kaenlaaluseid pesta, siis ei jää käed seebiga kaenla alla kinni (mis juhtub tavaliste deodorantidega), vaid saad kenasti oma protseduuri läbi viia.

Mõnusat katsetamist ja endale sobiva leidmist!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate