No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

See müstiline VÕILILL

by - teisipäev, mai 19, 2015


Võililli on kasutatud väga kaua nii toiduks kui raviks. Kõik taime osad on söödavad ja seega on ta hinnaline ellujäämise vahend.
Mis teeb siis võilille nii kasulikuks? Selles lilles on bioloogiliselt aktiivsete ainete pakett, mis aitab kehal kasutada neid väga efektiivselt. Üle 64 toitaine ja tervist toetava ühendi on siis leitud just võililles. Nad sisaldavad rohkem beeta karoteeni kui porgandid, rohkem kaaliumi kui banaanid, rohkem letsitiini kui sojaoad, rohkem rauda kui spinat, ääreni täis A, C, E vitamiine, tiamiini ja riboflaviini, kaltsiumi, fosforit ja magneesiumi. Kõik nende kombinatsioonid on maksa jõuliselt toetavad, verd puhastavad, aneemia peatajad, nägemise parandajad, kolesteroolitaseme reguleerijad, vererõhu reguleerijad ja palju palju muud.

Salapärane ja müstiline võilill 

Lill on lootuse, suve ja lapsepõlve sümboliks. 
- Paljud usuvad, et võilille südamik aitab leida vastuse küsimusele või toob lihtsalt edu. Märgitakse, et puhudes laiali seemned, viivad need sinu armastust ja kiindumust kallimale.
- Torgatuna pruudikimpu, toob ta värskele noorpaarile õnne.
- Kui aga juhtud unes nägema võilille, siis ennustab see õnnelikku lähitulevikku.
- Võililli on kasutatud ka karikakrale sarnaselt, õielehtede „armastab, ei armasta” ära tõmbamisega.
- Kui puhuda võilille valget seemnekobarat ning kõik seemned tulevad varrenupu küljest lahti, siis sa oled armastatud.Kui osad seemned jäävad kinni, tähendab see, et sul on kõhklusi antud suhte osas.
- Seemnete täielik ärapuhumine tähendab ka, et sinu soov läheb täide.
- Noortele naistele pidi ärapuhutud seemnekobara alles jäänud seemnete arv ennustama tulevikus saadavate laste arvu.
Scott Cunningham, autor, kes on kirjutanud üle 30 raamatu taimedest, märgib et võilill suurendab selgeltnägemise võimeid. Juurtest valmistatud tee asetatakse voodi kõrvale heade vaimude kutsumiseks.
- Ning maja loodenurgas kasvav võilill toob soodsad tuuled.  

Hea teada!
Võilille õisik avaneb tund aega pärast päikesetõusu ja sulgub hämaras. Sellega seoses on võilill üks paremaid baromeetreid. Vihma lähenedes aga õisik täielikult ei avanegi.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate