No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Üks väga hea rabarberikook.

by - teisipäev, mai 12, 2015


Leidsin ühe rabarberikoogi retsepti, mida tahan ka teistega jagada, kuna rabarbereid on juba saadav, siis uute elamuste saamiseks võiks seda kooki kindlasti proovida. Retsepti leidsin ühest raamatust nimega "Pereköögi kokaraamatut 2". Usun, et koogis sa pettuma ei peama kuna kook on ülimaitsev.

Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut

Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid

Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut

Valmista:
Vahusta põhja jaoks toasoojad munakollased koos suhkruga kohevaks vahuks. Seejärel  löö tugevaks vahuks munavalged. Sega omavahel kokku mõlemad munavahud, sõelu sinna hulka jahu ja sega õrnalt segamini. Vala tainas suuremasse kõrgete äärtega küpsetusvormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga, või määritud või/margariini ja seejärel puistatud riivsaiaga. Küpseta tainast 200 kraadises eelsoojendatud ahjus ca 15 minutit.
Keskmise ehk vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga kohevaks vahuks. Lisa juurde hapukoor, kartulitärklis. Koori ning tükelda rabarberid väikesteks tükkideks. Sega saadud tükid  munavahu-hapukooresegu sisse. Võta küpsenud biskviitpõhi ahjust välja, ning seejärel vala koogile  peale rabarberisegu. Tõsta tagasi ahju ja küpseta ahjus veel 15 minutit.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Kui kook on valmis, tõsta kook ahjust ja määri sinna peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ca 7-10 minutit.
Tõsta kook ahjust ja lase veidi jahtuda.
Head isu!


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate