No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

10. märts- rahvusvaheline seeliku päev

by - laupäev, märts 09, 2024


Rahvusvahelist seeliku päeva tähistatakse igal aastal 10. märtsil. See on eriline päev, mil naised üle kogu maa uhkusega seelikuid selga panevad. Kas teil on kapp täis seelikuid, mida te pole juba ammu kandnud? Nüüd on teie see võimalus. Tähistage seda päeva stiilselt, kutsudes kõik sõbrannad endaga seelikuid kandma. Suve lähenedes on seelik paljude jaoks ideaalne lihtne ja õhuline riietus. Kes ei tahaks selles tegevuses osaleda? Seetõttu on inimesed kandnud seelikuid nii kaua, kui riided on eksisteerinud.
Rahvusvaheline seelikupäev see on päev, mil ükski tüdruk ei mõtleks oma peas, et ... "Kas ma olen täna ainus seelikut kandev tüdruk?" 

Mõned ütlevad, et seeliku päeva päritolu on ebaselge, samas kui teised väidavad, et seda tähistati esmakordselt 1998. aastal. Kuigi seelikud on olnud kasutusel tuhandeid aastaid, ei saa me neist ikka veel küllalt. Need on eksisteerinud juba enne, kui inimesed õppisid riideid kokku õmblema nende lihtsa olemuse ja kasutusmugavuse tõttu.

Vanim teadaolev õlgedest valmistatud seelik leiti Armeeniast 5900 aasta tagusest koopakompleksist. Siis kandsid seelikuid nii mehed kui naised. Vana-Egiptuse kunstis on nii seina- ja sarkofaagimaalingute kui ka hieroglüüfide näol näha mõlema soo esindajad kandmas ristkülikukujuliselt mähitud ja ümber vöökoha seotud seelikuid. Mesopotaamia sumerid kandsid omamoodi karvast seelikut, mis oli seotud vööga.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate