No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

3 asja, mida on parem mitte kunagi kodus hoida -nad “varastavad” energiat ja head tuju

by - esmaspäev, märts 11, 2024



Kas olete sama moodi mõelnud, et mõne inimese koju minnes imestad: kuidas nad üldse saad siin elada saavad? On tunne, et selles ruumis (korteris või majas) ei ela mitte inimesed, vaid asjad.

Kõik kohad on asju täis, umbne, vaba ruumi on vähe. Oleneb muidugi teist, aga mulle isiklikult meeldib, kui ruumi ja vabadust on rohkem.
Asjade puhul on oluline teada, et need mõjutavad meid, sest iga asi kannab peentasandil informatsiooni.
Ja kui nii, siis arutame, milliseid asju on äärmiselt ebasoovitav majas hoida, kui tahad end hästi tunda.

Loe ka : Kodu koristamine nädalapäevade järgi- tähendused ja rituaalid


1. Asjad, mis on „igaks juhuks” ehk„neid võib mul veel vaja minna".

Võib-olla on see üldiselt üks peamisi prügi ja korratuse põhjuseid - need hoiakud, et "praegu pole seda asja vaja, aga kunagi HILJEM kasutan seda kindlasti."

Jah, sellised asju on tõesti olemas. Kui aga mõelda nende peale vaid korra aastas või kui tuleb mõte mittevajalikud asjad ära visata, siis need ei kuulu kindlasti sellesse kategooriasse ehk siis ei pea neid kahetsema, kodust eemaldada.

Arvate, et see on "igaks juhuks" jaoks kasulik, tähendab sellise sündmuse meelitamist oma ellu. Parem on elada ruumis usalduses, st tunda, et Universum annab teile alati seda, mida vajate, ning hinnata arukalt konkreetse eseme vajalikkust.


2. Vanad, esoteerilised või lihtsalt võõrad asjad.

Nagu eelnevalt juba juttu oli, kannab iga asi peent teavet. Kõige sagedamini on see teave seotud omaniku endaga - milline ta oli, mida ta mõtles ja tundis jne. Seetõttu on inimesed, kes ostavad vanu asju, hämmingus – kas neil on vaja hoida asju, mis kuuluvad inimestele, keda nad isegi ei tundnud?

Neil pole aimugi, mis nende inimeste mõtetes ja hinges oli. Ja nende asi kannab seda iseenesest edasi. Kui inimene on suurema osa oma elust õnnetult elanud, võib see üle minna uuele omanikule. Võiksime teile tuua mõned näited, kuidas teiste inimeste asjad meid tegelikult mõjutavad, kuid artikkel veniks siis liiga pikaks.

Esoteerilistest asjadest parem mitte peatuda. Kui te ei tea täpselt nende päritolu, kuidas neid kasutati ja nii edasi, on parem neid isegi mitte puudutada.Seetõttu vältige amulette, ripatseid, sõrmuseid, peegleid, raamatuid jne, kui te pole kindel nende "teabe puhtuses".

3. Riided, jalatsid

Tahaksin eraldi punkti panna riiete või jalanõude kohta. Toetan arvamust, et kuni mittevajalike riiete või jalanõudega lahku ei lähe, on uute heade ostmisega alati raskusi.

Andke need neile, kes neid tõesti vajavad. Jah, need maksid kunagi raha, võib-olla isegi palju, kuid kõik tuleb teile sajakordselt tagasi.

Ära kogu tarbetut rämpsu oma kappidesse. Tee vaba ruumi uutele asjadele, see on alati värskendav.Lõppude lõpuks, mis takistab teil sellest lahti saada? Mingid seosed mõtetes. Ja need kiindumused võtavad meilt energiat. Mittevajalikud asjad majas tähendavad mittevajalike asjade olemasolu hinges ja peas.


Valgustunud meister Osho tõi oma loengutes näite eskimote elust, kes tema sõnul juhinduvad igal uusaastal asjade suhtes ühest lihtsast reeglist.


See on nii-öelda nende rahvatarkus:

"Eskimotel on komme, mis toob hinge rahu ja vaikust. Nimelt igal uuel aastal kingivad nad ära kogu aasta jooksul kogutud asjad ja alustavad elu justkui puhtalt lehelt. Ning nende elamine muutub täiesti tühjaks. Eskimod ei kogu tarbetut rämpsu, sest nad teavad, et peavad aasta lõpus sellest loobuma. Kujutage nüüd ette kui palju tarbetuid asju meil elamises on, mida poleks vaja olnud ostagi."

See reegel ei loetle konkreetseid asju, kuid selle olemus aitab teil selgelt aru saada, millest peate majas vabanema. Ja see on isegi parem kui üksikute asjade kategooriate loetlemine.


Ärge muutke oma kodu ja ennast prügipoeks.

Ja siis põlvest põlve teevad inimesed sama vea: räägivad oma esivanematest, räägivad, kuidas nad said päranduseks nii palju asju ja nüüd on vaja nende järel ära visata, siis nad ise kordavad sama viga.

Surres me ei vii asju järgmisse maailma. Ärge klammerduge nende külge. Elage mugavalt asjadega, mida te tõesti tahate ja vajate, ja millest teil on elus rõõmu, harmooniat ja vabadust.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate