No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Puuvilja - kohupiima tort.

by - neljapäev, juuni 06, 2013




500 gr kohupiima pastat
200 gr maasikaid
2 kiivit
100gr viinamarju (seemneteta)
1 banaan
(võid panna ka vastavalt oma soovile muid puuvilju)
1pk. vahukoort
3 spl. suhkrut(kes soovib magusamat võib juurde panna)
1 spl zelatiini (ca 10-12 gr)
noaotsaga vanilliini
6-8 degistive küpsiseid
toidukile


Töökäik
Pane zelatiin eelnevalt külma veega ( veerand tassi vett) paisuma. Puhasta ja tükelda marjad.
Vahusta vahukoor 3 spl suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanilliin ja kohupiimapasta, sega ühtlaseks massiks.
Pane zelatiin vesivanni ja sulata madal tulel vedelaks. Võta  sellel ajal, kui zelatiin vedeldub kauss, vooderda toidukilega. Nüüd vala vedel zelatiin vahukoore-kohupiima sisse, ning lisa ka tükeldatud puuviljad, marjad, sega kõik kokku, ning vala saadud mass toidukilega vooderdatud  kaussi.Kõige peale laota küpsised. Pane vähemalt 2-3h. külma.
Serveerimiseks aseta suurem taldrik kausi peale ja keera kauss teistpidi, eemalda toidukile.

You May Also Like

9 comments

  1. Isuäratav. Võtan päevakavasse :)

    VastaKustuta
  2. Kui suur pakk seda vahukoort peab olema? 200ml aitab või on vaja suurt pakki?
    Tundub nii isuäratav, et on plaanis järgi proovida. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. vahukoort 200g , kui rohkem siis ka zelatiini topelt

      Kustuta
    2. Mina olen tavaliselt 200 ml paki vahukoort kasutanud.

      Kustuta
  3. kui suur peab see kaus olema? ja palju sealt tuleb, mitmele inimesele?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kausi suurus pole eriti oluline, aga selline suurem salati kauss ja kui pole kaussi, siis kõlbab ka mingi väiksem supipott, mingi 2 liitrise mahutavusega.

      Kustuta
  4. Suurepärane retsept! Mina jätsin kiivid välja ja panin maasikaid-viinamarju-banaane veidi rohkem kui retseptis ette nähtud. Maitses kõigile väga ja sai mõne minutiga otsa :)

    VastaKustuta
  5. Väga hea retsept, kuid soovitan kiivid välja jätta, need lähevad mõrudaks.

    VastaKustuta
  6. Mul on selline kogemus, et kiivi pärsib želatiiniga massi hangumist. Kuidas antud juhul kogemus on?

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate