No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Täidisega piparkoogid

by - esmaspäev, detsember 09, 2013


Piparkoogid on vist tõesti ainuke traditsiooniline jõulutoit, mida armastavad peres kõik, ka meie pere kass :)
Viimased aastad olen taigent ise teinud, sest siin Prantsusmaal ei müüdagi- ei taigent ega piparkooke.See aasta proovisin midagi uut - täidisega piparkooke. Neid on lihtne valmistada ja võid need valmis teha juba valmis küpsetatud piparkookidest, lisades vaid täidise.

 Antud küpsiste jaoks läheb
500 g. Piparkoogi taigent (võite ka poest osta või siis ise teha)

Täidis
250g g toorjuustu
tunde järgi suhkrut
2tl kaneeli

Määri täidis piparkoogile nii nagu pildil näha ja lase heal maitsta.




Vaja läheb: 560 g nisujahu, 219 g suhkrut, 157 g võid, 96 g vahukoort, 250 g tumedat siirupit, 17,4 g piparkoogimaitseainet, 12 g söögisoodat.

Valmistamine:
Võta leige siirup (vt kõrvalolev retsept), lisa sellesse toasoe või ja maitseained. Sega kuni või on sulanud ja lisa koor. Viimasena sega juurde eelnevalt söögisoodaga kokku segatud jahu. Sega, kuni moodustub ühtlane mass. Algul jääb tainas pisut vedel, kuid seismisel jahu paisub ja tainas muutub paksemaks. Kata tainakauss kilega või mässi tainas toidukilesse ja pane külmkappi, et maitsed jõuaksid ühtlustuda. Tainas võib seista külmikus mitu päeva.
Enne küpsetamist lase tainal toas soojeneda, et ta muutuks plastilisemaks.

Riputa lauale jahu ja rulli tainas õhukeselt lahti. Vormi piparkoogid ja sõltuvalt figuuride suurusest, küpseta 200kraadises ahjus 6–9 minutit.
Mulle meeldivad paksud ja pehmed piparkoogid, jätan taigna üsna paksuks ning hoian minimaalse aja ahjus.

Tume siirup
Vaja läheb: 160 g suhkrut, 105 g vett.

Valmistamine: 
Pane suhkur potti ja lase sulada. Kui see hakkab karamelliseeruma, hakka segama. Ära ehmata, kui suhkru pruunistamisel tekkiva suitsu peale tuletõrje signalisatsioon sisse lülitub. Kui soovitud tumedus on käes, lisa ettevaatlikult pidevalt segades kuum vesi. Ettevaatust pritsmetega – suhkur on väga kuum ja põletab korralikult!
Keeda veidi, lisa ülejäänud suhkur ja keeda, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.
Siirupi õige karamelliseerumine on väga tähtis, sest kui siirup on vähe karamelliseeerunud, siis jäävad piparkoogid heledad ja neil puudub ka hea karamellimaitse. Ülekõrvetatud siirup aga muudab maitse mõruks.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate