No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Sõprusepäev

by - pühapäev, august 04, 2019


Sõprusepäeva tähistamine toimub igal aastal augusti esimesel pühapäeval. Sõprade auks pühendatud päeva traditsioon sai alguse USA-s 1935. aastal. Järk-järgult sai see oma populaarsuse ja täna tähistatakse sõprusepäeva paljudes riikides. Sellel päeval veedavad inimesed aega oma sõpradega ja väljendavad nende vastu armastust. Sõprusepäeva kingituste, näiteks lillede, kaartide ja randmepaelte vahetus on selle sündmuse armas traditsioon.

Inimene on sotsiaalsed olendid ja on alati hinnanud sõprade tähtsust oma elus. Selle tunde tähistamiseks peeti sobivaks pidada sõpradele ja sõprusele pühendatud päev. Sellest ajast alates tähistatakse igal aastal augustikuu esimesel pühapäeval ülemaailmset sõprusepäeva.

Seda ilusat sõpruspäeva tähistamise ideed võtsid rõõmsalt vastu ka mitmed teised riigid kogu maailmas. Ja täna tähistavad paljud riigid, sealhulgas India, igal aastal augusti esimest pühapäeva kui sõpruspäeva. Tähistades sõpruspäeva traditsioonilisel viisil, kohtuvad inimesed oma sõpradega ja vahetavad kaarte ja lilli oma sõprade austamiseks. Ka paljud ühiskondlikud ja kultuurilised organisatsioonid tähistavad seda sündmust ja tähistavad sõpruspäeva, korraldades programme ja saades kokku.

Võib märkida, et mõned tähistavad sõprusepäeva täiesti erineval ajal aastas.

  • Rahvusvaheline sõprusepäev on augusti esimesel pühapäeval.
  • Naiste sõpruspäev on augusti kolmandal pühapäeval
  • Rahvusvaheline sõpruskuu on veebruar
  • Vanad sõbrad, uute sõprade nädal on mai kolmas nädal

Mis on aga märkimisväärselt sama - see on päeva tähistamise idee. 
Igal pool väljendavad inimesed armastust oma sõprade vastu!

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate