No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Roosi moos

by - Laupäev, juuli 10, 2021




Roosi moos pole mitte Roosi nimelise naise valmistatud moos, vaid kõige ehtsamatest roosikroonlehtedest valmistatud moos. Miks mitte üllatada külalisi nii ebatavalise maiusega? Kibuvitsa, roosimoos on kõige parem, kuid vajadusel asendage see teiste aiaroosi kroonlehtede sortimendiga. Peaasi, et need oleksid puhtad ( mida poleks pritsitud kaitsevahenditega).

Koostis

  • 100 g roosi kroonlehti;
  • 20 ml sidrunimahla;
  • 800 g suhkrut;
  • 250 ml vett.

Valmistusjuhiseid

  • Pese roosi kroonlehed, laotage need salvrätikule, kuivatage.
  • Sega vesi suhkru ja sidrunimahlaga, lase keema. Pange roosi kroonlehed siirupisse, segage ettevaatlikult.
  • Pärast keetmist lülitage pliit välja, katke moos rätikuga, jätke see niimoodi seisma 8 tunniks. Seejärel kuumutage moos uuesti keemiseni ja jahutage.
  • Viimane kord keetke moosi 5 minutit või natuke kauem, kuni siirupil on saavutatud soovitud tihedus. 
  • You May Also Like

    0 comments

    Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

    Translate