No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Värskendav piparmündimoos

by - kolmapäev, juuli 14, 2021




Taimemoosi valmistatakse harva, kuid tegelikult asjata. Mündi-maiusele leiab kindlasti austajaid.
Lisaks on see tervisele väga kasulik, leevendab peavalu, võitleb unetuse, halva tuju vastu. Melissi saab kasutada piparmündile sarnaselt. Oluline on võtta ainult värskeid ja mahlaseid rohelisi oksi, mis rõõmustavad teid oma aroomiga.
Parem on piparmünt lõigata enne õitsemist, sel ajal on lehed kõige mahlasemad.

 Koostis

 0,7 l vett; 
200 g piparmünt;
 0,5 sidrunit;
 400 g suhkrut.
(1 tl agar või moosipaksendaja kui soovite paksemat moosi)

Valmistusjuhend

Pese piparmünt, tükelda, tükelda pool sidrunist. Täida veega, pane pliidile. Keeda pärast 2-3 minutit keetmist. Kata kastrul, jäta 12 tunniks seisma. Pingutage saadud infusiooni, pigistage piparmünt ja sidrun, lisage suhkur. Pange see tagasi pliidile. Keeda seni, kuni kolmandik on ära keenud. Valage purkidesse, sulgege.

Seda moosi saab lisada teele, kasutada jäätise serveerimiseks, mojitode ja muude kokteilide valmistamiseks. Muide, kui soovite smaragdmündimoosi, siis sellel on rikkalik roheline värv saavutatud toiduvärvi lisamisel. Tegelikult on ilma värvaineteta peaaegu võimatu seda saavutada. Kõige sagedamini on maiusel kollane varjund.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate