No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Efektiivsed mürkide väljutajad

by - esmaspäev, mai 13, 2013


Need tublid köögi,-puuviljad ning teed aitavad su keha mürkidest kiiresti vabastada ja aitavad liigsetest kilodest vabaneda. Kui soovid enne rannahooaja algust veel numbri võrra väiksemaks saada, siis tarbi neid.


1. Sidrun
Liaks C-vitamiinile sisaldab sidrun ka rohkelt muid tervislikke aineid, mis aitavad sind hoida nii sees- kui välispidiselt. Õpetame, kuidas sidrunit valida ja kasutada ning jagame nippe, kuidas teha parimaid sidrunimaske ilusa naha ja juuste jaoks ning segusid erinevate haiguste raviks.
 

2. Ingver 
Kuum ingveritee päästab meid talvel külmatundest ja toob leevendust külmetushaigustele. Ingverijuur toob kergendust naistele menstruatsioonivalude korral ning vähendab ka tüütuid peavalusid.
Soodsalt mõjub ingver seedimisele ja üldse soolte tegevusele. Ta paneb kiirelt liikuma seismajäänud toidujäägid, vähendades kahjulike ainete imendumist verre ja samas leevendab kõhukinnisust ja väldib puhitusi.
 
3. Küüslauk
Küüslauk on üks parimaid polüvitamiinide komplekse. Ja mis kõige tähtsam — looduslik kompleks, sisaldades praktiliselt kõiki vitamiine ja mikroelemente, sealhulgas ka haruldasi. Näiteks on küüslauk üks vähestest taimedest, mis sisaldab väävlit, millel on tähtis osa ainevahetuse protsessis. Samuti leidub seal germaaniumit. Viimasele panevad õpetlased suuri lootusi raskes võitluses mitmesuguste kasvajatega. 1-2 küünt päevas oleks sobilik.

4. Artišokk
Artišoki vitamiinisisaldus ei ole just suur, kuid koos süsivesikutega B-grupi vitamiinid, vitamiin C, karotiin, park- ja aromaatsed ained annavad meeldiva maitse. Nimetamisväärsetes kogustes leidub temas mineraalaineid — fosforit, magneesiumi, rauda jt, aga ka ülitähtsaid bioaktiivseid aineid, mis kutsuvad organismis kasulikke protsesse esile.
Tänapäeval on teada, et selle taime tervendavad omadused tulenevad suuresti ainest nimega tsünariin. Peaaegu 80% süsivesikutest on polüsahhariidid, eeskätt inuliin, seepärast on ta eriti aktuaalne diabeetikute toidulaual. Artišokk on populaarne gurmaanide hulgas, sest ta on väga maitsev, vähese kalorsusega, kuid ometi täiskõhutunnet tekitav.

5. Punapeet
Punapeet tugevdab verd ning maksa ning on täis antioksüdante. Tugevdab soolte tegevust, alandab vere kolesteroolisisaldust, parandab maksa ainevahetust. Peet aitab ka kõhukinnisuse, põletike, veresoonte lupjumise, astma ja kilpnäärme alatalituse puhul.

6. Roheline tee
Tee katehhiinid on tugevad antibakteriaalsed ja viirusevastased toimeaineid, mis muudavad selle efektiivseks nii hammaste lagunemise ärahoidmisest kuni HIV viiruse ravimiseni.Roheline tee võib aidata kaasa külmetuse ja kõhulahtisuse ravile.
7. Kapsas
Päeva jooksul jätkub dieetipidajal tahtejõudu, et näljatunnet vaos hoida, aga öösel tahab tahtejõud ju puhata.
Lahendus on lihtne — sööge õhtul toorest kapsast. Kohe isuga, niipalju kui süda kutsub. Kapsas ei anna peaaegu üldse kaloreid, sest koosneb veest ja tselluloosist. Vesi tuleb välja, aga tselluloosi inimene ei seedi üldse, see ei lõhustu maos ja läbib soolestiku muutumatul kujul.
Tselluloosi seedivad rohusööjad loomad, aga inimene saab kapsast kätte vee, vitamiinid, mida seal on päris palju, näiteks C-vitamiini samapalju kui apelsinides, ja mikroelemendid. Aga muidu on toimeväärtus sama mis ajalehepaberil, ainult tekitab hea täiskõhu tunde.
Ja kui on juba tekkinud harjumus öösel külmkapi juures käia, siis varuge sinna kurki, mis on samuti nullilähedase energiaväärtusega, ja kõiksugu muud tervislikku rohelist. Näljatunde petab ära, dieeti ei riku, on süda rahul ja uni muretu.

8. Marjad

Jõhvikad
Jõhvikad sisaldavad aineid, mis aitavad ennetada ja ravida uriiniteede nakkusi.
Põldmarjad
Põldmari sisaldab beetakaroteeni, mis on hea nägemisele.
Vaarikad
Teevad jalad tugevaks. Vaarikates nimelt leidub hulganisti kaltsiumi, mis tugevdab luustikku ja hambaid.
Pohlad
Pohlad ei saa küll hoobelda nii suure C-vitamiini sisaldusega kui teised marjad, kuid vastutasuks sisaldavad nad antioksüdante ja aineid, mis aitavad ennetada uriiniteede nakkusi. Pohlades sisalduv bensoehape on looduslik konservant, tänu millele säilivad pohlad moosina või vee sees ka ilma suhkruta.

Ploomid
Ploomid on abiks rauapuuduse korral. Huvitaval kombel tekib just lapseootel naistel hirmus isu ploomide järele, kuna ploomid sisaldavad palju rauda ja beetakaroteeni. Kuivatatud ploome peetakse isegi kasulikumaks kui värskeid, sest neis on rauasisaldus suurem.
Mustikad
Mustikatel väidetakse olevat vähkiennetav toime. Mustikad on pungil täis antioksüdante, samuti aitavad nad vähendada vere kolesteroolisisaldust.

9. Pruun riis
Kas teadsid, et pruuni riisi näol on tegemist koorimata valge riisiga? Antud juhul pole värvivalik sugugi ebaoluline, sest riisi kestad annavad palju jõudu. Need sisaldavad rohkelt vitamiine ning tervislikke rasvu. Väikestes riisiterades sisalduvad süsivesikud tekitavad kauakestva täiskõhutunde. Teised koostisosad, nagu proteiin, kaltsium ja kaalium annavad musklitele jõudu ning tugevdavad luustikku. 

10. Vesikress
 See on täis antioksüdante, mis kahandavad punetust ja ahendavad poore, ning rauda, mis annab nahale sära. Lisaks on üks uuring avastanud, et vesikress võib suurendada antioksüdantide taset veres ning aitab vähendada DNA kahjustusi.

                                                       11. Nõges
Hea ja vana nõgesetee - Milleks siis nõgesetee hea on. Sain teada, et nõgesetee puhastab verd mürkainetest, korrastab ainevahetust ja on üldtugevdava toimega. Makroelementidest annab nõges rauda, mis aitab omakorda vere hemoglobiinitaset tõsta. Nõgeseteed juuakse ka erinevate sisemiste verejooksude puhul. Nõgesetee toob tagasi kadunud söögiisu (selle all küll kurta ei saa :)). Nõgese tarvitamisel tasub teada, et üle paari nädala ei tasu seda järjest juua, kuna vere normaalne hüübivus võib saada häiritud.
Keeda vesi, vala nõgestele, lase 10-15 minutit tõmmata ning nirista soovi korral tee sisse mett. 








Allikad- Delfi.ee
 maitseelamused.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate