No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Putukatest priiks looduslike vahenditega.

by - kolmapäev, mai 15, 2013

 Suvi on kaunis ja meil eriti väärtuslik aeg, kuna kestab nii lühikest aega. Saame nautida kauni looduse mõnusid, harrastades matkamist, kalal käimist või lihtsalt metsas jalutamist, aga ka koduõues grillimist ja muud. Kahjuks häirivad tihti meie rahustavate ja meeldivate kogemuste saamist tülikad ja vahel isegi tervist halvavad putukad. Sääsed tekitavad lisaks valulikule tüütamisele tavaliselt häirivaid ja sügelevaid punne, mis mõnikord kratsimise ja mustuse sisse minekuga võivad areneda suurteks ja põletikulisteks nahaärritajateks. Veel ohtlikumad aga on puugid, kes levitavad mitmeid tõsiseid haiguseid.
Seetõttu on suvisel ajal suurteks abivahenditeks putukatõrjevahendid. Poodides on müügil erinevaid tooteid, kuid suur osa nendest sisaldavad üsna kangeid sünteetilisi kemikaale, mis lisaks putukatele ei meeldi ka meie nahale, organismile ja keskkonnale.
On aga olemas täiesti looduslikud vahendid, mida on putukate tõrjumiseks kasutatud juba sadu aastaid.
Siin siis erinevaid looduslike vahendeid, kuidas tõrjuda erinevaid putukaid. Leia neist endale kõige sobivam.


Põlev salvei ajab eemale sääsed ja muud putukad. Ja see lõhnab taevalikult. Suvel hoiab see herilased ja mesilased eemal.


Veinikärbestest lahti.
Pane purki küps banaan ja tee paberist tuutu, aseta purki ja teibi nii et äärte vahelt ei pääseks keegi minema lendama :)



Sääskedest priiks.
1/2 liitrit alkoholi
100 ml beebiõli
10 grammi nelk (2 supilusikatäit)
Märkus: beebiõli võib asendada mineraalõli, mandli õli.
Pane alkoholi 1 l.klaaspudelisse ja lisa nelk. Jätke 4 päevaks segu seisma ja segada 2 või enam korda päevas. Pärast 4 päeva lisada beebiõli. Raputa hästi enne kasutamist.




Tahad väljas istudes olla ilma sääskedeta. Lihtne, ohutu ja tõhus vahend selleks on poolik laimi, millesse on tikitud nelk. 


Veel üks viis kuida sääskedest ja muudest kihulastest lahti saamiseks hea nipp- 
Lõika 1.5 l. plastikpudelil kael maha (vt. nagu pildil)
Lisa 200ml. kuuma vett ja 50gr. pruuni suhkrut, lase jahtuda ja siis lisa 1 gr. pärmi. 
Aseta kael pudelile tagasi avaus sissepoole (nii nagu pildilt näha), kata musta kilega (sest surnud sääskede pilt pole eriti meeldiv) kinnita/teibi  otsad kinni.





Puugi vastu aitab küüslauk!

"Puukide vastu aitab tõeliselt ainult üks asi - küüslauk! Olen elanud Saaremaal ja Muhumaal ning tean, mismoodi ennast ja oma peret nende eest kaitsta," kirjutab Maalehe lugeja Juhan.

Kõige kindlam viis küüslauku puukidevastases võitluses kasutada on seda lihtsalt süüa. Ilmselt tekitab see nii veres kui nahas mingisuguse erilise lõhna, mida puuk ei talu.

Olen rahulikult vaadelnud puugi käitumist mitmel korral, kui ta mulle käe peale on ilmunud. Tundub, et ta hüppab nagu kirp! Puuk askeldab käe naha peal, justkui otsides, kuhu edasi minna. Natukese aja pärast aga on kadunud. Minu arvates ta siiski hüppas minema…
Lapsed küüslauku eriti süüa ei taha ja sellepärast olen neile enne õue minekut taskutesse värskeid küüslauguküüsi poetanud. Mõnikord olen ka nende jalgu ja kingakesi
küüslauguga määrinud. Taskusse küüne panek on osutunud aga piisavalt efektiivseks.
Peale kõige muu on küüslauguküünt taskus kandev lapseke hakanud seda tasapisi närima ja niimoodi siis ka küüslauku sööma õppinud.
Mul on aastatepikkune kogemus ja katsetatud kümnete inimeste peal, kes meil siin külas on käinud. Soovitan julgelt! Pealegi ei tule sellest kunagi mingit kahju.

Allikas -maaleht.ee


Et sääsed aias väga liiga ei tee, pane aeda kasvama sidrunhein.

 Sidrunhein – sidrunheinaga on toas lihtne, sest see ei nõua kasvamiseks mulda. Võib kasutada poest-turult ostetud taime, aga tuleks jälgida, et selle juureosa oleks terve. Taimel tuleks pealmine osa tagasi lõigata ning panna juuripidi 5 cm vee sisse. Taim ajab uued juured ja hakkab kasvatama uusi varsi (seda pole ma ise varem proovinud, aga täiestli juhuslikult ostsin paar päeva tagasi pundi sidrunheina, nii et nüüd juba katsetan ise ka). Kui taim on juured alla kasvatanud, võib ta jätta kas sinna samasse vette või istutada aeda ja kasvatada nii endale üks ilus puhmas imelist lõhna (siin ka sellst üks  video).
Sipelgate vastu- 
100% looduslik, vajad 1 kl sooja vett, 1/2 kl suhkrut ja 2 spl. Booraksit
Aseta saadud segu sipelgate rajale.
Leitud- yalesafe.com


You May Also Like

3 comments

  1. Tavalistele sipelgatele ei meeldi kaneel. Olen ise proovinud ja töötab.

    VastaKustuta
  2. Huvitav :) kas kodu (vaarao omadele) või õue omadele? Kas kaneeli (jahu) nagu aru saan raputatakse käimis kohale?

    VastaKustuta
  3. Vaaraosipelgatele kaneel ei aita, nende puhul on tark kohe pöörduda kahjuritõrjega tegelevasse firmasse.

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate