No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Valge šokolaadi, jõhvikate ja maasikate „kivine tee“

by - neljapäev, mai 09, 2013


800g valget šokolaadi, tükeldatud
200g valgeid vahukomme, tükeldatud (veeranditeks)
90g kuivatatud õuna
190g kuivatatud jõhvikaid
150g maasikaid, poolitatud pikupidi
Kata kergelt 20x30cm ahjupann võiga ja seejärel fooliumiga. Sulata šokolaad vesivannil. Eemalda tulelt, lisa jõhvikad, õunad ja vahukommid (jäta alles mõned jõhvikad kaunistamiseks) ning sega korralikult. Vala segu pannile ning silu pealt ilusaks. Puista peale maasikad ning järelejäänud jõhvikad.
Pane tahenema 2-3 tunniks jahedamasse kohta (ei pea tingimata külmkappi panema). Eemalda foolium, lõika tükkideks ja serveeri.


 Kui sul pole kusagilt võtta, siis saab marju ka ise kuivatada :)

Metsmaasikate kuivatamine
 Valminud, kuiva ilmaga korjatud metsmaasikad kuivata üks päev õues (õhulises ja varjulises kohas), kuni marjad on närbunud ning seejärel järelkuivata ahjus või pliidil umbes 40-45°C juures.

Kui soovid metsmaasikaid kasutada tee valmistamiseks, korja need koos varte, väikeste lehtede, valmimatamarjade ja varre küljes olevate õitega.

Mustikate kuivatamine
  Mustikad sobivad eriti hästi kuivatamiseks. Kuivata valminud, kuiva ilmaga korjatud terveid marju üks päev õues (õhulises ja varjulises kohas), kuni marjad on närbunud ning järelkuivata ahjus või pliidil. Soojade ilmadega kuivavad mustikad ka õues, pööningul või rõdul lõplikult. Ahju või pliidi soojuses kuivatamiseks sobib algul 40-45°C, millega väldid marjade lõhkemist ning kleepumist kuivatussõela või üksteise külge. Lõpeta kuivatamine 45-50°C juures. Korralikult kuivatatud mustikad ei tohi sõrmede vahel pigistamisel puruneda, vaid peavad olema elastsed ja mitte eraldama mahla. 



Kasutatud allikaid - http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.fr 
ja http://www.kokaraamat.ee

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate