Apelsini-piparkoogitainas
Jagan teiega ühte head piparkoogitaigna retsepti.
Taigen
150 g võid/küpsetusmargariini
1 muna
0,5 tl soola
8 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
0,5 dl apelsinimahl (magus apelsin nektar AURA)
1 apelsini riivitud koor ( ainult oranž osa)
2 dl tumedat suhkrusiirupit
80 g pruuni suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
4 - 5 tl piparkoogimaitseainet või:
2 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl ingveripulbrit
2 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud nelki
Kuumuta potis või/margariin, suhkur ja siirup keemiseni. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor, sool, vürtsid ning keeda tasasel tulel kuni segu veidi pakseneb. Tõsta pott tulelt, sega veidi ja lase 20 minutit jahtuda.
Seejärel klopi hulka muna.
Sõelu jahu küpsetuspulbri ja soodaga segu sisse, sega kõik pehmeks taignaks kokku. Vajadusel lisa veidi jahu.
Mässi tainas kilesse ja tõsta vähemalt 2 tunnik kuni järgmise päevani külmkappi tahenema.
Sõelu jahu küpsetuspulbri ja soodaga segu sisse, sega kõik pehmeks taignaks kokku. Vajadusel lisa veidi jahu.
Mässi tainas kilesse ja tõsta vähemalt 2 tunnik kuni järgmise päevani külmkappi tahenema.
Piparkookide tegemine
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks, ca 6 mm paksuseks. Vormi piparkoogi kujundid. Tõsta kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et piparkookide vahele jääks 1 cm.
Eelkuumuta ahi180 kraadini ja ja küpseta u 12 minutit.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.