Pehmed küpsised ingveri ja suhkru glasuuriga
Koostisosad:
Jahu – 175gr
Tuhksuhkur – 75gr
Jahvatatud ingver – 1tl
Jahvatatud kaneel – 1tl
Vanilje suhkur – 1tl
Pisut soola
¼ tl soodat
Või – 80gr
Munakollane – 1tk
Mesi – 2spl
Glasuuri jaoks:
Munavalge – ½
Tuhksuhkur – 110gr
Valmistamine:
Segada suhkur, jahu ja vürtsid. Lisage tükikestena või segada see omavahel. Lisage munakollane ja mesi ning segage tainaks. Panna see tainas külmikusse vähemalt 1 tunniks. Seejärel rullige tainas la vormige kujukesed. Küpsetada 180C eelkuumutatud ahjus 10 – 15 min. sõltuvalt nende paksusest. Vahustada munavalge tugevaks vahuks (kuni tekivad tipud), lisada pool suhkru kogusest, vahustage edasi, kuni see on ühtlaselt paks. Lisage ülejäänud suhkur ja segage. Laske seista 10min. pange see tordipritsi ja kaunistage präänikud. Sellist glasuuri ei tohi kaua säilitada, selle peab ära kasutama paari päeva jooksul.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.