No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Rabarberi siirup

by - kolmapäev, mai 27, 2015




RABARBERI SIIRUP.. MMM..just täpselt mmm… kui hooajal on pakkuda midagi nii head, siis tuleb seda kogu täiega ära kasutada…

Rabarberi siirup on rootslaste lemmik siirup...ja see on valmistatud puhtast Eestimaa loodusest.

Siirupist saab teha maitsvat morssi, saab lisada kokteilide juurde, magusat teed, jäätise, või magustoitude sisse.

Selleks et seda head siirupit saada, võid selle ise teha ja see pole üldsegi raske!



Siirupi jaoks on vaja:



1 kg. rabarbereid

300-400 gr suhkrut (vastavalt soovile)*

500 ml vett

Puhasta rabarberid hoolikalt ja tükelda veidi väiksemaks, pane roostevabasse potti. Vala külm vesi rabarberi viiludele ja hoia kuni järgmise päevani. Järgmisel päeval pane kogu potitäis umbes viieks minutiks keema. Keemise lõppedes kurna rabarberid sõela abil vedelikust välja nii et viimanegi vedelik saaks kurnatud. Lisa saadud mahlale suhkur ja kuumuta keema, keeda paar minutit.
Vala kuumalt purkidesse või pudelitesse ja sulge õhukindlalt, kui soovid siirupit säilitada.
Sobib tarvitada kohe või säilitada pikemaks ajaks.
* iga kokk saab seda vastavalt oma maitsele kohandada ja hapusust reguleerida.
NB! Selleks, et hoida siirupi kaunist roosat värvust on soovitav seda säilitada jahedas ja pimedas. Või isegi külmkapis.



Rabarberi siirup nr.2


700 g rabarberit

250 g suhkrut

250 ml vett



Lõika rabarber õhukesteks viiludeks, koorida pole vaja. Pane kõik koostisained potti, lase keema tõusta ja u 5 minutit tasasel tulel podiseda, kuni rabarber on lödi. Kurna läbi tiheda sõela ja suru lusikaga vedelik välja.

Järelejäänud moosi laadset rabarberi massi saad kasutada koogi või muffinite tegemiseks. Villi siirup pudelisse ja säilita külmkapis.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate