Suussulav singi-juustu kringel.
KOOSTISOSAD:
25g pärmi
1 spl suhkurt
1 tl soola
2.5 dl piima
8 dl jahu
50g võid
300g sinki
250-300g riivitud juustu
määrimiseks võid
Valmistamine.
Alustuseks võta pärm ja sega see suhkruga, vala juurde leige piim ning sool. Lisa vaikselt jahu ja sõtku seni kuni taigen hakkab kausist lahti tulema. Nüüd lisa 50g pehmet võid ja sõtku taignast ilus pallike. Peale seda pane taigen tunnikeseks sooja kohta seisma, selleks ajaks peaks taigen olema saanud topelt mõõtmed.
Tee laud jahuseks ja rulli taigen taignarulliga laiali. Määri pealt võiga kokku ja puista peale singitükid ning riivitud juust. Siis rulli taigen toruks kokku. Lõika pikkupidi rull kolmeks ribaks ja alusta otsast palmiku punumist. Aseta kringel küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja lase natuke kerkida. Enne ahju panemist määri pealt piima või munaga.
Pane kringel eelsoendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun. Ahjust välja võttes määri kringel võiga üle, nii jääb hea see hea ja pehme.
Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.